Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Co po 7er?

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    jeśli o mnie idzie to:

- MERCEDES CL 500 W215
    - BMW 6 ER (MOWA O NOWYM MODELU)
    - PORSHE 911
    - VOLVO XC 90
    - CHRYSLER CROSSFIRE
    - NISSAN Z350
    - BMW X5
    - BMW 8 ER

problem w tym że w/w auta oprócz VOLVO I BMW X5 to autka kompletnie niepraktyczne
    i chciał bym je mieć czysto hobbistycznie dla swego widzimisie że je mam

a tak na poważnie to e65 bo :

bmw ;D
    duże
    wygodne
    pakowne
    znam plusy i minusy
    i na spota można pojechać i znajome mordki obejrzeć :medit:
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    po 1 paliles cos? piszesz ze bentley lub RR Phantom ma slabsze wykonanie niz e38 (wychodze z zalozenia ze miales do czynienia z tymi autami) a za chwile chcialbys cos miec :hihi:

Czy to Bentley czy RR Phantom, żaden nie jest tak dopieszczony!
    po 2 niezła rozbieżność cenowa ;)

po 3 masz pozwolenie od autora zdjęć na ich wklejanie? jeśli nie to łamiesz regulamin :P
    7ka czytaj ze zrozumieniem i nie wylewaj tu swoich nadinterpretacji. Gdzie ja napisałem, że RR Phantom czy jakikolwiek Bentley jest "gorzej wykonany" ??!!!

Po 1 nie wypowiedziałeś się na temat.

Po 2 wkleiłem link w ramce [img], a nie kopiowałem czyjeś zdjęcia, równie dobrze powinienem dostać pozwolenie na wklejanie linku. One są umieszczone w publicznych miejscach w sieci i każdy może je przeglądać. Nie wklejałem ich na serwer 7er, tylko umieściłem ODCZYTYWANY BEZPOŚREDNIO LINK! Nawet gdyby to co twierdzisz ty i Sebek (sądząc po wstawionym ostrzeżeniu) miało podstawy merytoryczne, to skąd wy możecie wiedzieć, czy mam zgodę autora/prawa autorskie czy nie??!

Po 3: zajrzyj do wnętrza tych dwu aut a zrozumiesz o co mi chodzi. Może to i są dobre materiały ale "dopieszczenie" nie odnosi się do samego wykonania części, ale także ich rozmieszczenia/kształtu/rozplanowania/funkcjonalności.

Po 4: rozbieżność cenowa bardzo szybko maleje, zakładając że następne auto kupię za X lat.

W ramach tematu dodam jeszcze jednego kandydata:

Mercedes CL '2003:

http://www.allsportauto.com/photoaut...5_amg_01_m.jpg

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RockR
    Gdzie ja napisalem, że RR Phantom czy jakikolwiek Bentley jest "gorzej wykonany" ??!!!
    Cytat Zamieszczone przez RockR
    Czy to Bentley czy RR Phantom, żaden nie jest tak dopieszczony!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    a w szkole uczyli czytania ze zrozumieniem? zaczynam się przekonywać do stereotypu człowieka z BMW...

__________________________________________________ ______________________

Ponieważ kolega 7ka ma dzisiaj problemy z rozumieniem czytanego tekstu pozwolę sobie użyć mowy obrazkowej:

RR Phantom:

http://www.gotbroken.com/wp-content/...ew-588x422.jpg

BMW e38:

http://www.meeknet.co.uk/E38/2000/InteriorRHS.jpg

Cena rzadko kiedy odzwierciedla wartość auta jako "driving machine", częściej prestiż posiadania i wartość surowców z których je zbudowano, ale nie ergonomię. W e38, nie znajdziesz przypadkowo umieszczonego elementu. W przypadku Rollsa kierownictwo BMW miało zupełnie inne założenia i w tym przypadku dopracowanie pod względem m.in. ergonomii miało dużo mniejsze znaczenie niż prestiż tego samochodu. On ma się wyróżniać i olśniewać, a nie wozić tyłek do sklepu :)

Deska w RR wygląda faktycznie jak "deska" (i pewnie jest deską:P) i przypomina babciny kredens. Czy ona jest "dopieszczona"? klocek na klocku + lakier żeby się świciło...

BTW, spróbujcie znaleźć drugie takie wnętrze jak w e38? :) Mnie się nie udało...

Macie jakieś propozycje?? Cena nie jest ważna, nasze wozy też kosztowały po kilkaset tys. całkiem jeszcze niedawno :)

__________________________________________________ ________________________

No dobra, jest F01:

http://www.caranddriver.com/var/ezwe...i_8_zoomed.jpg

Ale to 7er, a coś spoza BMW?

7ka
    Gość
    Ej.... tylko spokojnie.

po 1
    Zmyj makijaż ze swojego zdjęcia. ;D

po 2
    Skoro piszesz ze ani RR ani Bentley nie jest tak dopieszczone jak E38 to czy to nie znaczy ze RR i Bentley jest gorzej wykonany?

po 3
    Jest zakaz wklejania zdjęć bez zgody właściciela,masz takie pozwolenie właściciela?

Wiem ze to głupie lecz niestety taka jest prawda..i musimy tego przestrzegać.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    nie.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Kurde, chłopaki wrzućta na luz. Rozumiem, że pogoda jest taka jaka jest i nosi człowieka(ja też cały dzień bluzgam pod nosem) RockR dostał ostrzeżenie za frycowe, bo podał linki do fotek a nie wkleił ich na forum czyli nie złamał praw autorskich. Nawet samemu dyskutowałem na ten temat w "krytyce zarządu 7er.pl" Wypijcie sobie jakieś piwo czy inną melisę na uspokojenie ;D

Musze się zgodzić z tym, że wnętrze w e38 jest bardziej ergonomiczne niż w RR Phantomie. Wnętrze w Phantomie to trochę jak złota szabla, szpanerska ale c**j wie po co potrzebna ;D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Kontynuujmy zatem :)

....

RockR, przypadek naruszenia pkt 10 jest w Twoim przypadku oczywisty. Nie porównuj podania linku do zdjęcia z umieszczeniem adresu w tagach [img] bo to nie to samo. To tak jak powiedzieć przed cytowaną treścią "cytuję" albo przedstawić jak własną. Jeśli masz osobiste żale do kolegi 7ka to użyj pw do przekazania mu tych kwestii.

Odpowiadając na Twoje tytułowe pytanie, nie wskażę konkretnego modelu bo moja 7er daje mi na razie sporo radości i nie myślę o sprzedaży. Natomiast z chwilą, kiedy ten moment nadejdzie, pewnie będzie to kolejne 7er.... może F01? ;D ;D ;D

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Kurde, chłopaki wrzućta na luz. Rozumiem, że pogoda jest taka jaka jest i nosi człowieka(ja też cały dzień bluzgam pod nosem) RockR dostał ostrzeżenie za frycowe, bo podał linki do fotek a nie wkleił ich na forum czyli nie złamał praw autorskich. Nawet samemu dyskutowałem na ten temat w "krytyce zarządu 7er.pl" Wypijcie sobie jakieś piwo czy inną melisę na uspokojenie ;D
    RockR wkleil fotki na forum - tylko ze ja poprawilem to juz na linki.

Ostrzezenie dostal ode mnie za zlamanie regulaminu.

Nie chce mi sie zaczynac znow tlumaczenia zasadnosci regulaminu.

Wklejanie zdjec jest dla wszystkich proste, przyjemne i "niby" legalne, do momentu az wlasciciel fotek nie zglosi sie u nas poprzez swojego prawnika.

Co wtedy ? Wtedy odpowiada wlasciciel serwera, domeny itd. bo uzytkownik RockR lub ktos inny nie jest znany z imienia i nazwiska itd.

Znam tego typu sprawy z grona bliskich znajomych, to nie sa zarty a sumy odszkodowan wysokie, tym bardziej gdy wlascicielem praw do fotek jest obcokrajowiec.

@RockR

Nowy regulamin zostal wystawiony na forum z prosba o zapoznanie sie z jego trescia, jezeli z czym kolwiek sie nie zgadzasz - mozesz zawsze zrezygnowac.

Pozdrawiam

Sebek
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Uprawnienia umieszczania postów