Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 19 z 19

W±tek: [ elektronika] PDC nie ma a czy da siê w³o¿yc oryginalne?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Mi siê tutaj nasuwa jeszcze jedno wa¿ne pytanie: czy nie da siê skompilowaæ ori zderzaków (a przede wszystkim czujek) z tymi centralkami dostêpnymi na allegro? Bo wydaje mi siê, ¿e te czujki to tylko nadajnik-odbiornik fal, wiêc mo¿e by siê to uda³o...
    Uprzedzam, ¿e nie znam siê na elektronice, wiêc je¿eli jest to z jaki¶ oczywistych powodów niemo¿liwe do realizacji to proszê o ³agodny wymiar kary... :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Wydaje mi siê, ¿e lepszym rozwi±zaniem jest zakup systemu Valeo ( np - http://www.allegro.pl/item852314030_...valeo_tyl.html ) ni¿ zakup zderzaka z pdc + koszt jego malowania + jaka¶ centralka... Do tego wygl±d oryginalnego pdc ( chodzi mi o 2 ¶rodkowe czujki ) pozostawia pewien niesmak...

A valeo ma ma³e czujniki w kolorze np czarny mat - i wygl±da to bardzo fajnie - instalacja prosta, system firmowy, wiêc powinien dzia³aæ bezawaryjnie ...

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    xsilver, je¶li komu¶ nie zale¿y na wygl±dzie to mo¿e sobie nawet kamerê cofania za³o¿yæ. Mi chodzi³o o to, ¿eby to wygl±da³o jak oryginalne PDC a nie wi±za³o siê z tym co pisa³ Szalony (patrz wy¿ej).

tuczi77, Najdro¿sze s± w³a¶nie czujniki, centralka nie jest jako¶ strasznie kosztowna. Zatem jak siê wykosztujesz na ori czujniki to my¶lê, ¿e ca³o¶æ zrobisz w ori. A jak nie, to trzeba kupiæ zestawik, który bêdzie dzia³a³....

Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    xsilver, je¶li komu¶ nie zale¿y na wygl±dzie to mo¿e sobie nawet kamerê cofania za³o¿yæ. Mi chodzi³o o to, ¿eby to wygl±da³o jak oryginalne PDC a nie wi±za³o siê z tym co pisa³ Szalony (patrz wy¿ej).

Ale w tym wypadku jest to bezsensowne - kup ori zderzak ze sprawnymi czujnikami pdc , pomaluj go , dokup centrlkê , pokombinuj z wi±zk± itp ... Ile to bêdzie kosztowaæ ?

A kupujesz system valeo i masz wszystko bardo dobrej jako¶ci i dzia³a jak orygina³ ... Wygl±d jest nawet lepszy bo nie ma tych ¶miesznych nak³adek pod czujniki ¶rodkowe... Za 170z³ zak³adasz i dzia³ (co jest do¶æ proste)

Ale to tylko moje zdanie ...

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    tuczi77, Najdro¿sze s± w³a¶nie czujniki, centralka nie jest jako¶ strasznie kosztowna. Zatem jak siê wykosztujesz na ori czujniki to my¶lê, ¿e ca³o¶æ zrobisz w ori. A jak nie, to trzeba kupiæ zestawik, który bêdzie dzia³a³....
    To nie chodzi o to, ¿e ja chcê zak³adaæ tylko pytam czy mo¿na tak zrobiæ, bo mnie to poprostu ciekawi. Co do zak³adania ori PDC - skoro Szalony napisa³, ¿e jest z tym babrania od cholery, to ja mu wierzê i te¿ bym w takie co¶ nie wchodzi³.
    Je¶li ju¿ tak dywagujemy - mimo tego, ¿e te ori czujniki rzeczywi¶cie nie wygl±daj± rewelacyjnie, to je¶li kiedykolwiek zdecydowa³bym siê na za³o¿enie PDC to tylko z takimi w³a¶nie czujnikami. Mo¿e nie jestem z sekcji "E32 ULTRAS", ale nie wyobra¿am sobie zamontowania na mojej niuni "nowoczesnych" bajerków ;)

No dobrze. Zatem w kontek¶cie e38 bo z takimi mia³em do czynienia - czujniki nieoryginalne nie pasuj± do ori centralki i na odwrót. A co do dok³adania PDC oryginalnego - zrobi³em to u siebie na przód i na ty³... jest trochê zabawy, ale nie przesadzajmy.... S± bardziej karko³omne projekty ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    To nie chodzi o to, ¿e ja chcê zak³adaæ tylko pytam czy mo¿na tak zrobiæ, bo mnie to poprostu ciekawi. Co do zak³adania ori PDC - skoro Szalony napisa³, ¿e jest z tym babrania od cholery, to ja mu wierzê i te¿ bym w takie co¶ nie wchodzi³.
    Je¶y li ju¿ tak dywagujemy - mimo tego, ¿e te ori czujniki rzeczywi¶cie nie wygl±daj± rewelacyjnie, to je¶li kiedykolwiek zdecydowa³bym siê na za³o¿enie PDC to tylko z takimi w³a¶nie czujnikami. Mo¿e nie jestem z sekcji "E32 ULTRAS", ale nie wyobra¿am sobie zamontowania na mojej niuni "nowoczesnych" bajerków ;)
    Ja mialem w swoim poprzednim aucie 525 tds czujnik parkowania ten http://moto.allegro.pl/item841878246...arktronic.html.
    Bylem bardzo zadowolony. £adnie w listwe wmontowalem w tylnim zderzaku. Wyswietlacz nie rzucal sie w oczy a kolor czerwony pasowal do koloru podswietlenia deski. Nie by³ duzy i nie robilo to wiochy. Malo kto wiedzial jak ze mna jechal ze to nie oryginal. Kolorowe diody oznaczajace odleglosc mialy kolor jak wskaznik inspekcji od oleju. Do swojej 7 tez taki zamontuje. Tylko z czujnikami na przedni zderzak bo tez sie przydaje.

Jeszcze tak zapytam - co sadzicie o takim czujniku http://moto.allegro.pl/item842064119..._lusterku.html. Po prostu chce miec wyswietlana odleglosc od przeszkody ale wyswietlacz ukryc aby nie bylo odpustu na desce

Jak ja bede zaklada³ to na 99% ten http://moto.allegro.pl/item844464878...swietlacz.html

Chce tylko wasza opinnie na ten temat bo nie chce robic przypalu w aucie. Mam wszystko w oryginale nic nie kombinowane i nie chce tego zepsuc.

Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Wy¶wietlacz mo¿na ukryæ w popielniczce pod radiem - zamykasz i nic nie widaæ :D

Ja polecam systemy valeo - naprawdê dobra jako¶æ i co wa¿ne w razie co mo¿na dokupic np jeden czujnik jak siê uszkodzi ...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •