Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [ elektronika] PDC nie ma a czy da się włożyc oryginalne?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Mi się tutaj nasuwa jeszcze jedno ważne pytanie: czy nie da się skompilować ori zderzaków (a przede wszystkim czujek) z tymi centralkami dostępnymi na allegro? Bo wydaje mi się, że te czujki to tylko nadajnik-odbiornik fal, więc może by się to udało...
    Uprzedzam, że nie znam się na elektronice, więc jeżeli jest to z jakiś oczywistych powodów niemożliwe do realizacji to proszę o łagodny wymiar kary... :)

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest zakup systemu Valeo ( np - http://www.allegro.pl/item852314030_...valeo_tyl.html ) niż zakup zderzaka z pdc + koszt jego malowania + jakaś centralka... Do tego wygląd oryginalnego pdc ( chodzi mi o 2 środkowe czujki ) pozostawia pewien niesmak...

A valeo ma małe czujniki w kolorze np czarny mat - i wygląda to bardzo fajnie - instalacja prosta, system firmowy, więc powinien działać bezawaryjnie ...

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    xsilver, jeśli komuś nie zależy na wyglądzie to może sobie nawet kamerę cofania założyć. Mi chodziło o to, żeby to wyglądało jak oryginalne PDC a nie wiązało się z tym co pisał Szalony (patrz wyżej).

tuczi77, Najdroższe są właśnie czujniki, centralka nie jest jakoś strasznie kosztowna. Zatem jak się wykosztujesz na ori czujniki to myślę, że całość zrobisz w ori. A jak nie, to trzeba kupić zestawik, który będzie działał....

BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    xsilver, jeśli komuś nie zależy na wyglądzie to może sobie nawet kamerę cofania założyć. Mi chodziło o to, żeby to wyglądało jak oryginalne PDC a nie wiązało się z tym co pisał Szalony (patrz wyżej).

Ale w tym wypadku jest to bezsensowne - kup ori zderzak ze sprawnymi czujnikami pdc , pomaluj go , dokup centrlkę , pokombinuj z wiązką itp ... Ile to będzie kosztować ?

A kupujesz system valeo i masz wszystko bardo dobrej jakości i działa jak oryginał ... Wygląd jest nawet lepszy bo nie ma tych śmiesznych nakładek pod czujniki środkowe... Za 170zł zakładasz i dział (co jest dość proste)

Ale to tylko moje zdanie ...

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    tuczi77, Najdroższe są właśnie czujniki, centralka nie jest jakoś strasznie kosztowna. Zatem jak się wykosztujesz na ori czujniki to myślę, że całość zrobisz w ori. A jak nie, to trzeba kupić zestawik, który będzie działał....
    To nie chodzi o to, że ja chcę zakładać tylko pytam czy można tak zrobić, bo mnie to poprostu ciekawi. Co do zakładania ori PDC - skoro Szalony napisał, że jest z tym babrania od cholery, to ja mu wierzę i też bym w takie coś nie wchodził.
    Jeśli już tak dywagujemy - mimo tego, że te ori czujniki rzeczywiście nie wyglądają rewelacyjnie, to jeśli kiedykolwiek zdecydowałbym się na założenie PDC to tylko z takimi właśnie czujnikami. Może nie jestem z sekcji "E32 ULTRAS", ale nie wyobrażam sobie zamontowania na mojej niuni "nowoczesnych" bajerków ;)

No dobrze. Zatem w kontekście e38 bo z takimi miałem do czynienia - czujniki nieoryginalne nie pasują do ori centralki i na odwrót. A co do dokładania PDC oryginalnego - zrobiłem to u siebie na przód i na tył... jest trochę zabawy, ale nie przesadzajmy.... Są bardziej karkołomne projekty ;)

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    To nie chodzi o to, że ja chcę zakładać tylko pytam czy można tak zrobić, bo mnie to poprostu ciekawi. Co do zakładania ori PDC - skoro Szalony napisał, że jest z tym babrania od cholery, to ja mu wierzę i też bym w takie coś nie wchodził.
    Jeśy li już tak dywagujemy - mimo tego, że te ori czujniki rzeczywiście nie wyglądają rewelacyjnie, to jeśli kiedykolwiek zdecydowałbym się na założenie PDC to tylko z takimi właśnie czujnikami. Może nie jestem z sekcji "E32 ULTRAS", ale nie wyobrażam sobie zamontowania na mojej niuni "nowoczesnych" bajerków ;)
    Ja mialem w swoim poprzednim aucie 525 tds czujnik parkowania ten http://moto.allegro.pl/item841878246...arktronic.html.
    Bylem bardzo zadowolony. Ładnie w listwe wmontowalem w tylnim zderzaku. Wyswietlacz nie rzucal sie w oczy a kolor czerwony pasowal do koloru podswietlenia deski. Nie był duzy i nie robilo to wiochy. Malo kto wiedzial jak ze mna jechal ze to nie oryginal. Kolorowe diody oznaczajace odleglosc mialy kolor jak wskaznik inspekcji od oleju. Do swojej 7 tez taki zamontuje. Tylko z czujnikami na przedni zderzak bo tez sie przydaje.

Jeszcze tak zapytam - co sadzicie o takim czujniku http://moto.allegro.pl/item842064119..._lusterku.html. Po prostu chce miec wyswietlana odleglosc od przeszkody ale wyswietlacz ukryc aby nie bylo odpustu na desce

Jak ja bede zakladał to na 99% ten http://moto.allegro.pl/item844464878...swietlacz.html

Chce tylko wasza opinnie na ten temat bo nie chce robic przypalu w aucie. Mam wszystko w oryginale nic nie kombinowane i nie chce tego zepsuc.

BMW
    m60
    Wyświetlacz można ukryć w popielniczce pod radiem - zamykasz i nic nie widać :D

Ja polecam systemy valeo - naprawdę dobra jakość i co ważne w razie co można dokupic np jeden czujnik jak się uszkodzi ...

Uprawnienia umieszczania postów