Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [mechanika] Manual w 750

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Ja bym też tego ne ruszał dużej poprawy osiągów też nie będzie a 7er nie jest do latania po torze niestety :)

Xsilver to 540i czasem nie jest touring??

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Tak to było kombi - ale nie to - http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10061301

Tamto jest w kolorze zielonym i z welurem i na oko w trochę lepszym stanie ...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Sam miałem e32 750i w manualu 6 biegowym. To auto to był potwór. Dynamika bez porównamia do automatu. Na 4 biegu bez duszenia silnika od 40 km/h do tych 160 trwało chwilkę dosłownie. Była zresztą do sprzedania na allegro parę m-cy temu za 11tys na kup teraz. Śliczne auto. Potwór. znajomy z Niemodlina pod Opolem ją wystawiał. Auto 100% sprawne. Mogę popytać o nią jakby ktoś był zainteresowany...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez marcindrift
    Sam miałem e32 750i w manualu 6 biegowym. To auto to był potwór. Dynamika bez porównamia do automatu. Na 4 biegu bez duszenia silnika od 40 km/h do tych 160 trwało chwilkę dosłownie. Była zresztą do sprzedania na allegro parę m-cy temu za 11tys na kup teraz. Śliczne auto. Potwór. znajomy z Niemodlina pod Opolem ją wystawiał. Auto 100% sprawne. Mogę popytać o nią jakby ktoś był zainteresowany...
    Jeśli bordowy metalik i w gazie to kojarzymy ;)
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34m
    To auto to byl gruz. Jedynadobrarzecz to skrzynia. Chodzil na 6 garow, walonyw tyl, w przod, rost, wlasciciel opowiadal chore rzeczy. Dawalem za nia 8tys, nie zgodzil sie mimo, ze motor byl na smietnik. Jego syn wymontowal bak paliwa zeby poprawic osiagi :hah:
    Jak widze jak jezdzi e38 4,0 manual i po tym jak mielismy 850 manual uwazam, ze e32 bylaby super z 6 gang, przede wszystkim nie bylaby takim mulem jak jest na automacie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Ja mimo wszystko będę obstawał że goście z BMW mieli jakieś przesłanki wkładając w motory od 4l tylko automaty.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez Przemik
    Ja mimo wszystko będę obstawał że goście z BMW mieli jakieś przesłanki wkładając w motory od 4l tylko automaty.
    Chyba jedynie swoją głupotę - świadczy o tym fakt że w e38 już montowali 740 w manualu ...

Chyba byli zachwyceni nowymi 5-cio biegowymi automatami w e32 i stwierdzili że wszyscy je pokochają i nikt nie będzie chciał manuala - ale okazało się że jest spora grupa użytkowników lubiących machać pogrzebaczem w podłodze i cieszyć się pełnymi możliwościami 4.0 .

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    W sumie masz chyba rację. Szczególnie po tylu latach manual wydaje się dużo mniej upierdliwym urządzeniem. Pozostaje tylko kwestia przełożenia skrzyni, bo chyba za bardzo nie ma z czego :/

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Tu masz wszystko - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=19113

Na upartego można też przespawać kołnierz z automatu do jakiegoś mocnego manuala i pokombinować z kołem zamachowym i sprzęgłem - jest to do zrobienia ... ..
    ja kiedys w innym aucie (niepowiem bo zaraz bedziecie sie smiac) chcialem zeszlifowac flansze skrzyni i wstawic zrobioną obrecz z grubej blachy ktorą przykrece do silnika a pozniej do skrzyni, taka redukcja, tez by chyba dzialało :) mozna w ten sposob laczyc rozne skrzynie z roznymi silnikami, no i kwestia docisku

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34m
    Czesto robi sie tak w motorze 2jz to jest tzw bell housing. POpularne i madre. Do 5.0 puz wklada skrzynie z m30.

Uprawnienia umieszczania postów