Cytat Zamieszczone przez M POWER;) Zobacz posta
Cześć :) Jeżeli masz w planie dodatkowy wzmacniacz to ten fabryczny wofer wywal całkiem. Ostatnio zrobiłem to u kolegi i zastąpiłem to dwoma konkretnymi głośnikami . W podszybiu wyciąłem otwory następnie dopasowałem sklejkę o gr.20mm i za pomocą śrub i kleju montażowego zainstalowałem a następnie wkręciłem głośniki .W tym przypadku cały bagażnik jest komorą basowa.Gra to o niebo lepiej od fabryki a jak się przyłożysz to nic ci się nie będzie wzbudzać a bas będzie przyjemny i głęboki (kwestia wystrojenia wzmaka) Jak coś to pisz pomogę :]
Przepraszam, że odgrzewam tego kotleta nawet nieco zmienię główny wątek, ale szukam wszelkich informacji na temat takiego setupu.
Z racji, że mam w bagażniku butlę LPG, nie mogę zastosować skrzyni w miejscu worka na narty. Nad butlą jest troszkę miejsca (kilkanaście cm). W związku z tym wymysliłem, żeby wstawić tam dwa 25 cm woofery Canton W28.25 (free air). Woofery miałem już wcześniej więc nie muszę inwestować w głośniki. Wzmak też się znajdzie.

Gdzieś doczytałem obawy, że jak będzie się wycinać otwory, to naruszy to konstrukcję i integralność karoserii.. ale jakoś nie jestem przekonany.

Awaryjnie też zastanawiałem się nad takim maleństwem jak Hertz ES 200 w mikroobudowie (np. 8L) i żeby go jakoś wcisnąć we wnękę podłokietnika z tyłu. Tyle, że nie będę mógł wtedy przewozić trzech osób na tylnej kanapie (a kto tam wie, kiedy taka potrzeba zajdzie?).