Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: .... z drogówki !

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    U nas do kolesia który okleja szyby przyjechali kiedyś ruscy. Kazali okleić wszystkie szyby bez wyjątku bardzo ciemną folią. Domyślacie się że przednią również. Co kraj to .... :D :D :D
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Cytat Zamieszczone przez wiku
    Domyślacie się że przednią również.
    Ma to swoje zalety. Nie trzeba używać okularów przeciwsłonecznych :D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Cytat Zamieszczone przez wiku
    Domyślacie się że przednią również.
    Ma to swoje zalety. Nie trzeba używać okularów przeciwsłonecznych :D
    Właściwie to dlaczego nie karają za jeżdzenie w przeciwsłonecznych okularach?? Toż to na jedno wychodzi czy masz przyciemnione szyby czy okulary na nosie... Indyvidual23 jak się wybierasz na komendę to możesz zapytać inteligentów,ciekawe co na to szanowna władza :/
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    może na przykład dlatego że okulary możesz zdjąć na noc czy wieczór a folii nie będziesz zdzierał codziennie o 20..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Ale to słabe tłumaczenie bo szyby możesz opuścić. Jak będziesz jechał w okularach po 20 to cie nikt na lawetę nie będzie wciągał,mandatu też nie dostaniesz i nikt nie będzie kazał ci ich zdejmować.Do kumpla kiedyś się przy..bali że w klapkach jechał..Parodia łesternu.
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    może na przykład dlatego że okulary możesz zdjąć na noc czy wieczór a folii nie będziesz zdzierał codziennie o 20..
    Pozamiatał ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Są też przepisy dotyczące okularów. Kiedyś u optyka oglądałem przeciwsłoneczne okulary i był podział na te w których wolno prowadzić i te w których nie wolno.
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    jak to czytam to poprostu mnie tak nosi, że aż niechcący fotel zepsułem... Co chwila wymyślają jakieś zakazy, utrudnienia - Przyciemnione szyby, cb-radio, fajka podczas kierowania, okulary słoneczne :razz: a nawet się do klapków przypier.... No poprostu nie mam słów. Wcale bym się nie ździwił jak by naprawdę wprowadzili nakaz noszenia odpowiedniego obuwia i bielizny anty-poślizgowej podczas kierowania pojazdem. NO POPROSTU NIE MOGĘ. Ja np. mam wadę wzroku, niewielką ale mam. Niezawsze mam czas założyć soczewki, a jechać autem pod słońce bez przeciwsłonecznych okularów (jak mam zwykłe okulary to ciężko na nie założyć słoneczne) jest poprostu przesrane. Słońce wali po oczach i nic się nie widzi, łatwo spowodować wypadek, niezwuważyć pieszego itd. A przyciemnić przedniej szyby nie można... No poprostu banda XXX robiących sobie z nas jaja rządzi tym krajem...

MOD: Nie używamy wulgaryzmów wobec nikogo, a zwłaszcza wobec władzy ustawodawczej i wykonawczej.

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Słońce wali po oczach i nic się nie widzi, łatwo spowodować wypadek, niezwuważyć pieszego itd. A przyciemnić przedniej szyby nie można...
    panowie, myslmy w obie strony.

jedziesz w zime, w zamieci i mgle ( o ile sie da jednocześnie ;)), po ciemku, i jeszcze masz przyciemnioną szybe. to czołgu można nie zauważyć, a co dopiero pieszego ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    owszem, jeśli masz bardzo przyciemnione, to tam jakieś niebespieczeństwa mogą być. Ale jak by boczne można było by przyciemnić do 50 a przednią do 45-40 to było by wmiarę okej. Np, ja mam bardzo wrażliwe oczy, spojrzę w słońce to już jestem cały we łzach i ciężko coś mogę zobaczyć. Kupa moich znajomych ma podobnie. A jechać prawie na oślep to nie jest fajna sprawa

pozatym szyby fotochromowe (ściemniające się na słońcu, rozjaśniające się po ciemku) by zdały dobrze egzamin, a podobno można takie coś zrobić podczas przyciemniania piecowego

Uprawnienia umieszczania postów