Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: .... z drogówki !

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Ja bym kupił na allegro dwie szyby przednie po 30 pln i pojechał normalnie na przegląd i zdeponował je w garażu na takie właśnie okazje ;)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Ja bym kupił na allegro dwie szyby przednie po 30 pln i pojechał normalnie na przegląd i zdeponował je w garażu na takie właśnie okazje ;)
    albo lepiej!! mozna kupic takie dwie szyby i jak cos to przy strozach prawa wymienic te z folia na te nowe czyste ;D ale jazda :hah:
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Można iść dalej i kupić całe drzwi z szybami ;D Mniej roboty. Zrobić tylko wiązkę rozpinaną i po problemie ;D
    Ale tak sobie myslę, że najłatwiej nie przyciemniać szyb
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

No coraz ciekawsze koncepcje.... ;D

Może jeździć 7er z lawetą a na niej kolejne 7er. ciągnące miałoby przyciemnione szyby a to na lawecie nie.....

Generalnie z tymi szybami przepisy mówią jasno a policjant ma pewne uprawnienia będąc funkcjonariuszem zaufania publicznego. Fakt zabrania dokumentu na podstawie domniemania budzi kontrowersje ale w obliczu powyższego jest niestety możliwe. Sam mam mieszane odczucia co do zaciemniania okien... Chętnie bym to zrobił ale jakoś nie widzę zdzierania folii.....

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez szwed_kaskader
    Doskonale myslenie.. brawo, tak trzymac 8/
    Tak,mam znajomego i to nie na jednej stacji który taki przegląd mi zrobi.Myślenie myśleniem ale kto mi udowodni że po odebraniu dowodu nie ofoliowałem szyb jeszcze raz.Można tak sprzeczać się bez końca.Ja mam w dwóch autach szyby przyciemnione i nigdy problemu nie miałem a jeśli by się pojawił to zrobię jak wyżej napisałem.

Jeśli będę miał nadmiar czasu to zrobię odcinanie prądu w szybach za pomocą całkiem innego przycisku....

Nie wyobrażam sobie mojej 7er bez ciemnych "okienek" :P

A to że nie można ich foliować to sprawa oczywista tak jak to że w terenie zabudowanym nie można jeździć np 100km/h.Ale zakładam że każdy z Was tego się trzyma i nie łamiecie przepisów....

Pozdr

Zaawansowany Użytkownik
    Z miernikiem to jest tak jak z moja sytuacja np.
    Zadzwonili po mnie koledzy czy wezme ich z imprezy do domu bo ciezko im si eidzie. Przyjechalem po nich, jedziemy. Za nami policja. Na 40 jechalem okolo 80 (ok 4 rano) no i patrol kogucik na pobocze itp. Podchodza do okna i do mnie ze mandacik za przekroczenie predkosci powinien byc z tym ze nie maja aparatury pomiarowej...

Zanim skonczyl policjant gadac z tylu rozleglo sie gromkie " To h....a mu mozecie zrobic jak aparatury nie macie, dajcie mu balonik do dmuchania i jedziemy w chaupe"

Panowie lekko sie zdziwili, ale faktycznie tylko dmuchnalem i do domciu. A jakbym byl mily i potulny to pewnie by mi chcieli mandat za przekroczenie predkosci na podstawie wzrokowej obserwacji wlepic ;D

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    JA osobiscie baz waliki bym za h.. nie zdarl
    powinni ci miernikiem sprawdzic i udowodnic a nie bez zdania racji zdzierac bo niby na jakiej podstawie skoro w dowodzie rejestracyjnym masz wbity przeglad wiec jest wg prawa ok a jesli panowie WŁADZA twierdza inaczej musza ci to udowodnic i to nie sila i bezwzglednoscia ale artylulami miernikiem i td

ADASIO - pisz po polsku !!!
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Gdybym wiedział że muszą zmierzyć miernikiem to też bym się nie dał. Sęk w tym że oni mi powiedzieli że nie wolno mieć absolutnie ŻADNEJ folii na przednich szybach i w tym wypadku nie miałem nic do gadania. Ja nie byłem pewien czy rzeczywiście tak jest dlatego nie dyskutowałem, po prostu zacisnąłem zęby i zacząłem zdzierać folię. Z doświadczenia wiem że gdy się okaże skruchę to zawsze da się dogadać i zawsze kończyło się na pouczeniu lub mniejszym mandacie. Tutaj nawet nie wdawałem się w gadkę bo tylko bym się ośmieszył. Miałem w myślach perspektywę tej lawety i 4 stówy z kieszeni by poleciały. Jutro pójdę na stare śmieci do kierownika ruchu drogowego i się dowiem jak to jest naprawdę. Jeśli okaże się że powinni zmierzyć miernikiem przepustowość to będę walczył o swoje. Nie zostawię tak tego, zwłaszcza że jeden pan z metra cięty szczególnie nie przypadł mi do gustu.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Idividual ,jak sie dowiesz jak to jest to koniecznie napisz :)

Ja dalej nie wierze ,że samochód musi byc odholowany na parking policyjny jeśli nie był narzędziem jakiegoś przestępstwa ,a jazda z ofoliowanymi szybami chyba przestępstwem nie jest ,raczej lansem :hah: (żartuje) I jeszcze jedno ,gdyby policja mogła odholowywać samochody przy każdym podejrzeniu ,że jest niesprawny to gdyby kogoś zatrzymali np za szybkość i ten ktoś szedł w zaparte ,że jechał wolniej ,to tez można wg takiego toku rozumowania odholowac auto na parking bo trzeba zbadać co jest nie tak . Dla mnie jakoś nonsens totalny

Cytat Zamieszczone przez Individual23
    Jeśli okaże się że powinni zmierzyć miernikiem przepustowość to będę walczył o swoje. Nie zostawię tak tego, zwłaszcza że jeden pan z metra cięty szczególnie nie przypadł mi do gustu.
    Ciekawy jestem, jak chcesz wykazać swoją rację..... Standardowa szyba samochodu, powiedzmy o lekko zielonkawej poświacie ma około 70% przepuszczalności. Dowolna folia przyciemniająca, poza antywłamaniową ma maksimum 50% przepuszczalności (spotkałem się z opinią, że nie ma sensu taką zaciemniać, bo jest za jasno). Więc na chłopski rozum, jeśli z istniejących 70% światła zabierzesz 50% to bez spec-przyrządów można stwierdzić, że jest jakaś lipa.... Nie chcę dyskutować tu o bezpieczeństwie i faktycznej widoczności, bo taka folia 50% przejrzystości czy nawet 36% nie przeszkadza w bezpiecznym prowadzeniu auta, ale przepisy są jednoznaczne. Pamiętaj o tym, co napisałem wyżej: policjant jest funkcjonariuszem zaufania publicznego, co niesie za soba silne konsekwencje. Oznacza to mniej więcej tyle, że przed sądem wystarczy jego zeznanie a Ty musisz mieś silne dowody potwierdzone faktami bądź przez świadków.

Uprawnienia umieszczania postów