Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: .... z drogówki !

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Bitek a racje ,maja udowodnić na podstawie jakiegoś urządzenia ,a nie bo im sie tak podoba. Alkomat jakos mieli ,a czemu nie mieli urządzenia do badania szyb ?
    Ni h... bym nie rwał folii ,ani nie oddał dowodu ,bo na jakiej podstawie ?
    Ja nie mam ciemnych szyb ale mam rolety i to zupełnie inaczej wygląda ,raz tylko sprawdzali mi bagaznik ,ale zanim go otwarłem to już żałowali ,że chcą go zobaczyć :hah:

Boczne przednie szyby mogą być przyciemnione 30% ,nie ma różnicy w jaki sposób ,może nawet być słomą ,ważne ,że ma być przepuszczalność 70%

> Nie rozumiem jednak na jakiej podstawie chcieli Ci auto na parkig policyjny odstawić ,auto przecież nie było narzędziem przestępstwa ,może stać jeśli nie ma zakazu :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomar
    BMW
    E38 m62b44 , E39 m62b44
    Policja jesli nie jest w stanie na miejscu zbadac i dokladnie okreslic niesprawnosci pojazdu lub jego niezgodnosci z przepisami ma prawo zabezpieczyc pojazd do badania i nakazac odholowanie go na parking policyjny. Tak wiec jesli nie dysponuja konkretnym urzadzeniem do kontroli lub nie sa w stanie w warunkach drogowych zbadac samochodu to do zajecia samochodu wystarczy ich podejrzenie o niesprawnosci lub niezgodnosci.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Jurij
    BMW
    Ex. e32 740iL 92, jest e32 735iL 89
    Następnym razem jak będziesz widział jadący patrol za Tobą to opuść dwie przednie szyby i z głowy ;) Znam przypadek, w którym gościu tak zrobił. Powiedział, że on lubi tak jeździć i jeździ cały rok... Aż dziw, że mu się udało.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Widzę że zdania są mocno podzielone i jedni rozumieją mnie a inni twierdzą że xxx miały rację. Ja sam nie wiem co o tym myśleć bo do tej pory myślałem że muszą mieć jakiś miernik żeby udowodnić mi że te przyciemnienie rzeczywiście przekracza dopuszczalne 30%. To tak jakby ukarali mnie za prędkość nie mierząc jej radarem! Kiedyś w Wawie zatrzymali mnie do kontroli. Miałem na 50 tce jakieś 100 km/h ale na szczęście nie suszyli. Jak mnie zatrzymał zapytał czy przypadkiem nie było za szybko.....Ja powiedział że NIE i nic mi nie zrobił bo niby jak. Nie znam się aż tak dobrze na przepisach ale jeśli jest taki przepis że w ogóle nie wolno przyciemniać przednich bocznych szyb to chyba nie mam nic do gadania i raczej bym z nimi nie wygrał. Mógłbym się wykłócać z tym typkiem ale z nimi przecież nie wygra zwłaszcza jak mi powiedział ile będzie kosztować laweta to mi się odechciało. Najchętniej wyskoczyłbym z nim prywatnie na "pogawędkę" bo bardzo nie lubię takich chamów >:-(

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Prywatnie Cię rozumiem, ale nie ma co dyskutować :] Twoje rozgoryczenie jest uzasadnione jednak ich działania również.

Jako moderator zwracam Ci uwagę, że jest to otwarte ogólnodostępne forum i proszę Cię o nie używanie w tym miejscu sformułowań wulgarnych (np porównań do zwierzyny domowej czy urządzeń do czyszczenia podłogi ;) ).
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ja bym oddał dowód.Prędzej padł bym tam trupem jak bym z 7er miał ściągać folie.Jak bym nie mieli miernika to bym grzecznie zapytał czy mają jeszcze jakieś pytania lub zastrzeżenia...Jak by chcieli to bym dowód oddał a oni wtedy wystawiają Ci zaświadczenie że możesz dojechać do miejsca zamieszkania...Jadę na diagnostykę robią mi przegląd który kosztuje ok 50zl i jadę po dowód.Z nimi trzeba krótko,jak zobaczą że się wystraszyłeś to wmówią już każda chorobę

Easy-przyciemnianie szyb piecowo już nie jest takie drogie.Kosztuje tyle co foliowanie szyb np dwa lata temu.Jeśli ktoś chce mogę dać namiar w krakowie na taka firmę i np w e39 robi to za 1150zł

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Tomar
    Policja jesli nie jest w stanie na miejscu zbadac i dokladnie okreslic niesprawnosci pojazdu lub jego niezgodnosci z przepisami ma prawo zabezpieczyc pojazd do badania i nakazac odholowanie go na parking policyjny. Tak wiec jesli nie dysponuja konkretnym urzadzeniem do kontroli lub nie sa w stanie w warunkach drogowych zbadac samochodu to do zajecia samochodu wystarczy ich podejrzenie o niesprawnosci lub niezgodnosci.
    Tak i następnego dnia wylecieć z roboty jak komisariat dostanie rachunek z sądu za takie coś...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Powiem tak ja raz w życiu przestraszyłem się Panów Policjantów i źle na tym wyszedłem dostałem mandat 600 zł i 20 punktów karnych, wystarczyło że bym im się trochę postawił i nie zapłaciłbym nic... ale mniejsza z tym, tak jak kolega powiedział wyżej nie można im pokazać że jest się przestraszonym bo wtedy robią co chcą. Nie mieli prawa zabrać Ci dowodu bez miernika. Mam w firmie Panią prawnik i właśnie zapytałem ją o taką sytuację - karygodna i nie dopuszczalna, jeśli nie są wstanie sprawdzić czegoś na miejscu nie mają prawa domniemać że auto jest nie sprawne i holować Cię na parking, gdyby tak było to robiliby co sobie chcą i co drugie auto stałoby na parkingu bo domniemaliby że ..auto ma nie sprawne hamulce, amortyzatory albo że światła świecą za złabo itp.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA
    Domniemać mogą zawsze i zabrać dowód przy okazji.

A co do szyb - przednich bocznych też nie wolno obklejać. Panowie z drogówki nie są głupi i z doświadczenia wiedzą, że nowsze auta mają przepuszczalność ledwie na granicy. Każda folia, nawet jasna, powoduje przekroczenie tej magicznej bariery. Temat wałkowany przez młodych gniewnych sryliard razy na każdym możliwym forum dyskusyjnym.

Stawianie się powoduje z reguły reakcję odwrotną od oczekiwanej. Coś jak podczas wizyty w urzędzie skarbowym albo dziekanacie :hah:

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez Gasper
    A co do szyb - przednich bocznych też nie wolno obklejać. Panowie z drogówki nie są głupi i z doświadczenia wiedzą, że nowsze auta mają przepuszczalność ledwie na granicy. Każda folia, nawet jasna, powoduje przekroczenie tej magicznej bariery.
    AMEN!!! NIE WOLNO obklejac przednich szyb i tyle!!!

a kolega, ktory tak chetnie dowodzik by oddal a pozniej pojechal na przeglad i ten dowod by odzyskal nie zdrapujac folii pogrzebalby swojego (zgaduje, ze ma znajomego od takich spraw) diagnoste, bo jakby sie gliniarz uparl to drugi raz by go capnal... a świeża pieczatka i znowu folia na szybach wyrazie daja do zrozumienia, ze klient sobie z nich drwi.. Diagnosta, ktory wydaje zaswiadczenie o sprawnosci technicznej pojazdu, mimo ze auto w swietle przepisow tej sprawnosci nie posiada, jest do ukarania...
    Doskonale myslenie.. brawo, tak trzymac 8/
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Uprawnienia umieszczania postów