Potrzebuje podpowiedzi czy zakładaliście oponę 255 na felgi szerokości 10 cali. Znalazłem kilka opisów i różnie podają, teoretycznie przeliczniki dopuszczają 255 na 10 claków, ale może ktoś już tego próbował i ma jakieś doświadczenie (+ lub -)?
Potrzebuje podpowiedzi czy zakładaliście oponę 255 na felgi szerokości 10 cali. Znalazłem kilka opisów i różnie podają, teoretycznie przeliczniki dopuszczają 255 na 10 claków, ale może ktoś już tego próbował i ma jakieś doświadczenie (+ lub -)?
Tak ja mam z tyłu 255 na 10". Trochę naciągnięta ale ładnie chowa się górą w nadkole.
To jest w letnim zestawie. Na zimę mam drugi komplet znacznie węższy ;D i na innych felgach.
Gra muzyka
Ok. To potwierdziło moje domysły z tym naciągnięciem. Ale czy nie stwierdziłeś, że np. opona po założeniu nie straciła jakiś swoich właściwości trakcyjnych itp., bo już z taką opinią się spotkałem, że auto zaczęło się trochę inaczej prowadzić. Mam nadzieje, że opinia był mylna albo zmyślona, ponieważ ma 275 i chętnie bym zmienił na 255Zamieszczone przez WojtekD
zalezy tez od profilu opony
Wojtek ma 17" 255/50
podejrzewam ze tobie chodzi o 18" czyli 255/45
w obu tych przypadkach nie powinno byc problemu z wlasciwosciami
opona jest naciagnieta ale nie jest to extremalny naciag tak jak ma moj kolega 225/40/18 na 10J
łoł - faktycznie zapomniałem wspomnieć, że to 17". Na 19" może być inaczej - bardziej naciągnięte. Ja bym jednak na Twoim miejscu zakładał 275.
Gra muzyka
Zamieszczone przez WojtekD
Wojtek, wow! te 17" to mają szerokość 10" ???!!!??? czy nic nie wiem jeszcze o nowych felgach.
Jeśli to te 17" z tym rantem to weź wrzuć zdjęcia z tyłu jak to się prezentuję. Oglądałem nie raz zdjęcia Twojej furki i nie zwróciłem na to uwagi
To nie są 16" tylko 17". Wyżej w temacie jest napisane :)Zamieszczone przez positiv
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
tak to te felgi i do tego maja ET 16 chyba..Zamieszczone przez positiv
wracajac do opon.. bedzie dobrze, troszke naciagnieta bedzie ale ujdzie.. ;)