Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Wątek: m60b30 vs m30b35

Zaawansowany Użytkownik Awatar m.r.77.bmw
    BMW
    E34 520
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    No to nie mamy o czym rozmawiać , jeżeli dla was m30b35 z pojemnością o pół litra większą i wtrysku grupowym pali mniej przy ostrej jeździe...

dochodzi jeszcze do tego stosunek wagi pojazdu.b30 więcej pali od b35 a co do v6 to od dawna wiadomo że więcej paliwka potrzebują. JeSli bym miał wybierać to tylko silnik 4 litry a jak mniejszy to b35 , a jak bym był szejkiem paliwowym to 5 litrów by mnie na zawsze zadowoliło.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i v8
    he he,dobre

Mnie tez ten silnik zafascynował i chetnie przygarnol bym ten motor m30b35 bitubro z Alpiny b10Bitbo-to byl kosmos co oni wtedy z tym silnikiem zrobili Bitbo tamtych czasach...
    Jestem jaki jestem

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez m.r.77.bmw
    No to nie mamy o czym rozmawiać , jeżeli dla was m30b35 z pojemnością o pół litra większą i wtrysku grupowym pali mniej przy ostrej jeździe...

dochodzi jeszcze do tego stosunek wagi pojazdu.b30 więcej pali od b35 a co do v6 to od dawna wiadomo że więcej paliwka potrzebują. JeSli bym miał wybierać to tylko silnik 4 litry a jak mniejszy to b35 , a jak bym był szejkiem paliwowym to 5 litrów by mnie na zawsze zadowoliło.

Widzę, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz ...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Kto dłużej siedzi w temacie ten wie że o R6 nie ma 10 stronicowych postów typu "moje V8 znowu telepie na wolnych" albo "M60 nie pali na wszystkie cylindry" w których bierze udział półowa forumowych wyjadaczy i nikt nie potrafi powiedziec nic sensownego ;D
    to jest własnie kwitesencja M60 :)

BMW
    m60
    Nie ma co drążyć tematu raczej ... Ileż to jest tematów że m30 się przegrzewa itp - każdy silnik ma swoje bolączki niestety ...

BMW
    E34 520
    Widzę, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz ...
    a ty za to wiesz w jaki sposób wręcz utopijny bronić swojej racji.jak nie potrzebujesz mocy to wsadż sobie silnik 2litry i napewno ci spali w budzie e32 5na100km.
    ;D ;D

Gdyby to były dwa nowe silniki to bym wybrał v6 bo jest to nowocześniejsza jednostka i ma swoje plusy ale z racji tego że to dziadki to wole r6 nawet z większym przebiegiem.

BMW
    m60
    Ty jeździłeś kiedykolwiek m60b30 na co dzień ? Bo masz świetny argument - "wiadomo od dawna" :razz: M60b30 to najekonomiczniejszy silnik w e32 - pali najmniej ze wszystkich ( oczywiście mówię o silniku w dobrym stanie i zadbanym ) - przy moim stylu jazdy m30b35 paliło w mieście ok 2 litry więcej - i temu wierzę bo sam to sprawdziłem , a nie "wiadomo od dawna" ...

BMW
    E34 520
    Ty jeździłeś kiedykolwiek m60b30 na co dzień ? Bo masz świetny argument - "wiadomo od dawna" :razz: M60b30 to najekonomiczniejszy silnik w e32 - pali najmniej ze wszystkich ( oczywiście mówię o silniku w dobrym stanie i zadbanym ) - przy moim stylu jazdy m30b35 paliło w mieście ok 2 litry więcej - i temu wierzę bo sam to sprawdziłem , a nie "wiadomo od dawna" ...

a ja nie wierzę że to sprawdzałeś.Miałem wiele aut z silnikami widlastymi i powiem jedno ,że silniki widlaste mają wiekszą jedynie moc w stosunku do rzędówek ale spalanie zawsze będzie wyższe. A tak na marginesie to twoim zdaniem ile więcej spali m30b30 od M60b30 ?

BMW
    m60
    Niestety nie miałem m30b30 - miałem w e23 m30b28 ale to nie porównanie, bo e23 lżejsze i silnik na innym układzie zasilania... Jeździłem jakiś tydzień 730 m30b30 w manualu kolegi - ale ten samochód był jakiś kosmiczny - miał stoczone koło zamachowe, podobno jakieś sportowe wałki itp - a na dodatek po tym tygodniu silnik się przegrzał, rozerwało wąż od chłodnicy , wywaliło płyn i silnik się skończył - a wszystko przez niedziałające zegary z syndromem 299960 ( po wciśnięciu hamulca zegary gasły całkowicie) ...

Myślę że nie ma co ciągnąć gluta z nosa, bo to nie ma sensu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Myślę że nie ma co ciągnąć gluta z nosa, bo to nie ma sensu.
    ;D chyba tak,to sa dwa rozne silniki i ciezko je porownac.Mozna powiedziec kontrowersyjne silniki ;D
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Uprawnienia umieszczania postów