Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: [ pozostale] koledzy sekcja UK, irl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    2.5 to za wiele na przeszczep, nie mam poprostu tyle,
    Chybaze chłopaki (chętni na angola) - jak coś Wam z niej potrzeba to ustalmy kto co chce, ile moze dać i ja jadę po nią - kupimy ją wspólnie, ogołocimy. kazdy bedzie zadowolony :)
    Czekam na propozycje.
    JA:
    Cały przód z błotnikami łącznie z osprzętem do samego silnika + pompa hamulcowa, chętnie zająłbym nawigację jeszcze Mogę wyłożyć L1500 czyli ok 7 000.
    Brakuje L1000 :)
    per aspera ad astra

7ka
    Gość
    czyli brakuje chetnego na reszte za 1000

;D

szkoda ze ta wersja nie jest troche bogatsza,interesowaloby mnie pare rzeczy..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było: 740iL / Jest: Chrysler 300C
    przecież możecie się zrzucić na bogatszą wersję ;)

jeśli będzie Was kilku, to i "składka" będzie mniejsza, a furka w lepszym stanie :)

myślę, że w Polsce nie będzie szkoda rozebrać nawet dobrego "anglika" ;)

pozdro
    już tylko wspomnienie :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    No jak narazie to tylko ja sie zdeklarowałem ze moge wyłozyc i pojechac po auto.

Panowie, jesli któremuś z Was pasuje taki układ, to piszcie, bo ja muszę miec złozone auto do 20.10 takze czasu bardzo niewiele. JAk do konca tygodnia nic nie wyjdzie z tego to bede musiał zrezygnować
    per aspera ad astra

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Mam pytanie, jak wygląda przyciągnięcie auta do Polski jeżeli już zostanie zakupione? Słyszałem że na lorach najtaniej (ok 1000zl). Natomiast jakby trzeba było jechać(prom, ok 2000km, płatne autostrady, ew awarie podczas drogi, dojazd na wyspe) to nijak się nie opłaca.. Czy macie jakies sposoby?

Jeżeli nie to ile kosztuje jakieś ubezpieczenie eksportowe? Na 3 dni więcej nie potrzeba.. i ogólnie jak wyglądają formalności związane z przyciągnięciem auta tutaj. Pozdrawiam :)

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez mrekor
    Mam pytanie, jak wygląda przyciągnięcie auta do Polski jeżeli już zostanie zakupione? Słyszałem że na lorach najtaniej (ok 1000zl). Natomiast jakby trzeba było jechać(prom, ok 2000km, płatne autostrady, ew awarie podczas drogi, dojazd na wyspe) to nijak się nie opłaca.. Czy macie jakies sposoby?

Jeżeli nie to ile kosztuje jakieś ubezpieczenie eksportowe? Na 3 dni więcej nie potrzeba.. i ogólnie jak wyglądają formalności związane z przyciągnięciem auta tutaj. Pozdrawiam :)
    Bez wątpienia na TIR'że najtaniej , chociaż o sposobie przewożenia samochodów "na plandece" nie wypowiem się :x .
    Jeżeli masz zamiar wybrać się samemu to impreza taka nie jest zbyt tania ,
    * - bilet samolotowy do UK w jedną stronę ceny od 20 GBP do 200 GBP (okres swiąteczny)
    * - prom , ceny zróżnicowane w zależnosci od pory roku dnia i godziny. Możesz je sprawdzic na www.ferrysavers.co.uk
    * - paliwo to cena z rzędu wydatek około 200 GBP w jedną mańkę (bynajmniej ja tyle wydaje by pokonać 1750 km)
    * - autostrady z UK do PL sa darmowe (te którymi ja jeżdzę) , z wyjątkiem A4 w PL

Cena uezpieczenia na około 3 dni również zależy od tego jaki samochód , wiek kierowcy itp ... znajomy za 3 dni ubezpieczenia za Mercedesa E klase zapłacił 70GBP

Tak mniej więcej wyglądają koszta ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Najtaniej chyba by wyszło gdybyś znalazł kogoś, kto akurat będzie jechał do polski w tym czasie i dogadał się co do podziału kosztów. Swoją drogą myślę, że taniej może cie wynieść jeśli poprosisz o wysyłkę części do polski. Wiem że jeden typ wysyłał silnik+osprzęt od 740 na Węgry i o ile dobrze pamiętam to całkowity koszt był około 600 - 700 funtow(nie pamiętam dokładnie), nawigacja+przód i reszta której potrzebujesz mogła by Cię wynieść przy odrobinie szczęścia poniżej 1200funtów.

Uprawnienia umieszczania postów