Wielkie dzieki sz4l0ny za pomoc
ps. Postaram się dzis zrobić zdjecie końca wałka
Wielkie dzieki sz4l0ny za pomoc
ps. Postaram się dzis zrobić zdjecie końca wałka
Zapraszam
www.bmwfan.pl
Zamieszczone przez micky1987
zplanowanie głowicy ,dotarcie gniazd zaworowych,wymiana uszczelniaczy,nie musisz tego robić :) decyzja należy do ciebie :) jak chcesz tanio to nie ściągaj głowicy tylko wyciągnij silnik ,może troche więcej roboty ale wyjdzie taniej :)
Nic to nie da,śruby głowicy i tak trzeba odkręcić inaczej nie wysunie się wałków dźwigienek. Dotarcie zaworów i wymianę uszczelniaczy tak jak kolega wyżej napisał możesz wykonać samemu,są to groszowe sprawy.Zamieszczone przez m.r.77.bmw
Zapraszam
www.bmwfan.pl
faktycznie,zapomniałem :D sorkiZamieszczone przez marek1132
Panowie wiecie może ile kosztuje odma (to ten kawałek węża który jest połączony z pokrywą zaworów, dolotem i czymś tam jeszcze?) i gdzie ją mogę dostać?
Zapraszam
www.bmwfan.pl
Jak juz bedzisz zrzucał głowicę to splanuj koniecznie żeby to zrobic zgodnie ze sztuka nawet jak "tego nie będzie wymagała"!
za słaby reduktor , blednę ustawienia , błędy montażowe , rozkalibrowane wtryskiwacze -> na sekwencji tak samo może być ubogo ... nawet lepiej może być np za ubogo na 1 cylindrzeTeoria tutaj wysnuta, mówiąca że zmiejszyły się luzy zaworowe przez zbyt ubogi skład mieszanki (czyli za wysoką temp. spalania gazu) jest trafna ALE dla jednostki z instalacją podającą gaz w dolot. Kolega jak widać ma sekwencję przy której skład mieszanki jest monitorowany więc nie doszukiwałbym się w tym problemu.
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Wnętrze wyglada czysto gdyz jak ja uzytkowałem ten samochód to najpierw jeździł na mobilu 0w40m następnie 5W40, wymiana zawsze czasowo i kompleksowo.
Przykro mi Mickey, ale jak kupowałeś samochód ode mnie na początku roku, to mówiłem że przydałoby sie wyregulować luzy zaworowe bo zbliża się termin (kilometraż).
mibhell dobrze pisze o splanowaniu glowicy, ale równie wazne jest tez przy montażu głowicy w M30 aptekarskie podejście do tematu dokręcania jej, dokładne momenty i kolejnosc jak i powtórka po jakimś czasie, NIE BAGATELIZUJ (choc pewnie bys tego nie zrobił) momentów i kolejnosci dokręcania.
PS: Ciekaw jestem w jakim stanie jest wałek, bo silnik pracował niemal idealnie jeszcze jakiś czas temu...
Dalej tak jest :PZamieszczone przez Jeztom
Zapraszam
www.bmwfan.pl