Mam jeszcze dwa pytania:
1 Co to za kabelek idący od kabla zapłonowego do wiązki kabli silnika.
2 Jaką funkcję pełni ta kulka śrut (element nr 26 http://www.realoem.com/bmw/showparts...87&hg=11&fg=25 ) bo albo ją zgubiłem albo jej nie było.
Mam jeszcze dwa pytania:
1 Co to za kabelek idący od kabla zapłonowego do wiązki kabli silnika.
2 Jaką funkcję pełni ta kulka śrut (element nr 26 http://www.realoem.com/bmw/showparts...87&hg=11&fg=25 ) bo albo ją zgubiłem albo jej nie było.
Zapraszam
www.bmwfan.pl
1. Który kabel ?? Może do cewki ??
2. Kulka bez znaczenia strategicznego - zastosuj zamiennik o średnicy 5mm :)
Jak ktoś ją tam zamontował to lepiej aby teraz też tam była :)
ad1 nie on jest wpiętydo kostki w tym plastiku nad wtryskami (obok czujnika położenia wału o ile sie nie mylę)
ad2 ta kulka ma być metalowa (śrut)?
Zapraszam
www.bmwfan.pl
Czy w e38 tez wymagana byla regulacja luzów zaworowych czy regulacja jest hydrauliczna i mozna o tym zapomniec?
hydro ;)Zamieszczone przez Seba665
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Zamieszczone przez MCGUMA
...można zapomniec do czasu aż zużyją się popychacze i będzie trzeba je wymienic...ale usłyszysz w razie co ;)
czy jakies charakterystyczne te dzwieki sa ? Czy jakies moze jeszcze inne efekty sie obserwuje jak te popychacze się skończą?
Charakterystyczne ,,cykanie'' zwłaszcza na zimnym silniku, jeżeli są już bardzo wyhuśtane to słychać je non stop.. ;)Zamieszczone przez Seba665
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Zamieszczone przez ciah
...i wtedy niebawić się w jakieś wyciszacze hydrauliki itd... trzeba poprostu je wymienic...Przykładowo do 4.0 v8 ceny zaczynają sie gdzieś od 28zł/szt po delikatnych zniżkach w InterCarsie...Lepsi producenci to coś ok 40-50zł/szt
Podłacze sie do tematu. W mojej buni regulowalem zawory i ciagle nie moge sie pozbyc pojedynczego cykania. Słychac to w glowicy na 2 cylindrze. Tak jak zawór. Regulowalem juz 2 razy i dalej to samo. Dalem 0,3 na oba zawory. Nie chce kombinowac zmniejszajac luz zaworowy. Jak ja kupilem klekotalo kilka ale tego tak nie bylo slychac. Tylko wartosci luzow byly strasznie rozbiezne. Mozliwe ze nie dochodzi olej z tej rurki i halasuje zawór? Innej teorii nie mam co by to było