Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Citroen Xara Picasso

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'

Citroen Xara Picasso

Witam. Miałem okazję dzisiaj pojeździć Citroenem Xara Picasso. Auto nawet wygodne (oczywiście nie ma porównania do e38) Jeździ się nim jak na jakiejś kaczce (strasznie wysoko, niewidać ani przodu ani tyłu :/ ) I auto też wygląda jak jakaś kaczka.
    Ale co mnie zadziwiło to spalanie po mieście (nie stałem na światłach) miałem 3,5 litra na 100 km :shock: :shock: silnik to oczywiście diesel.
    Więc jeśli ktosz szuka oszczędnego, w miarę wygodnego auta rodzinnego to auto raczej w sam raz

ps. Na orlenie u mnie w Skierniewicach akurat jak wychodziłem do fury odjeżdżało srebrne e38 na wrocławskich blachach i wydawało mi się, że z tyłu było coś na kształt naklejki www.7er.pl

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Czyli spalanie na trasie poniżej 3 w takim dużym aucie? :) coś namieszał komputer z tym spalaniem ;) Wiadomo że ekonomiczne ale 3,5l to tyle vw lupo spala :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez mrekor
    Czyli spalanie na trasie poniżej 3 w takim dużym aucie? :) coś namieszał komputer z tym spalaniem ;) Wiadomo że ekonomiczne ale 3,5l to tyle vw lupo spala :D
    hmm poniżej 3 to napewno by nie zeszło. Na trasie nie jechałem tym autem ale po małym miasteczku późnym wieczorem (brak stania na światłach, brak korków itd czyli prawie jak trasa)

Myślę, że w dzień podczas jazdy i staniu na światłach to max był by około 5 litrów.

e38 jest moim pierwszym autem i przywykłem do spalania z rzędu około 20 litrów benzyny na 100 km (na gazie nie jeżdzę bo nie chce mi się jechać go ustawić) Więc takie spalanie w aucie, które dodatkowo się porusza jest czymś poprostu nieprawdopodobnym! :D

Tankujesz za dychę i jeździsz cały dzień ;D

Ale powiem szczerze wolę lać te 20 litrów na 100 kilometrów i jechać autem, które z każdym kilometrem daje mi ogromną radość, mówię tu o e38 oczywiście :)

Uprawnienia umieszczania postów