Oj powiem Ci że bez odpowiedniej wprawy i wielu godzin ćwiczeń nic Ci takie subaru nie da do E38 4.4 lub 5.4. Jestem niemal że zakochany w subaru (choć W CHWILI OBECNEJ żadnego już nie posiadam). Często zmieniam samochody, także trochę ich przerobiłem, a że dotąd jeździłem wyłącznie subaru (LEGACY, IMPREZA) i 4x4 (obecnie Grand Cherokee WJ 00' 4,7 V8) to coś niecoś mogę powiedzieć na ich temat. Jeśli subaru do zabawy i na spokojną przejażdżkę miastem to jedynie WRX STI "przed focusowe" 2.5 na turbinie. Tyle tylko że co z tego że masz pod maską zdrowo ponad 300 koników i 400nhm skóro większość z ludzi z tego forum nie potrafiła by tym ruszyć z miejsca, albo spaliła by sprzęgło, przy pierwszym podejściu. Kiedyś już wspominałem że miałem okazję brać się swoją E38 z teścia WRX STI 2.5.... wynik był wbrew pozorom nieznacznie lepszy na korzyść subaru. Natomiast gdy ja się brałem STI z 740 to dałem d***. Dlaczego? ...Bo tym naprawdę ciężko się jeździ, szczególnie po naszych cudownych drogach.Zamieszczone przez positiv
Albo czipować i poprawić układ wydechowy :D na tym etapie jest teraz moja paskuda, ale jak pojawią się większe pieniądze na horyzoncie to kto wie czy czegoś jeszcze nie dostanie :hihi:Zamieszczone przez positiv
Zapomniałeś tylko jeszcze dodać że wszelkie naprawy diesla są duuuuużo droższe i bardziej kłopotliwe. Jeśli chodzi o cenę zakupu, to w sumie wszystko zależy od egzemplarza. Jeden kupuje w szmatach za 35tyś, a drugi w bardzo wysokiej opcji za 25tyś.... myślę że nie muszę tego nikomu tłumaczyć ;)Zamieszczone przez positiv