Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 132

Wątek: 740d vs 740i

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    Kurcze a oni dalej swoje. Powtórze jeszcze raz... Miałem 735ia jezdziło.... nawet do tyłu :D, miałem 740ia Jezdziło jeszcze fajniej tylko i apetyt na paliwko miało większy, teraz jeżdzę 740d i zdecydowanie najlepij mi się jezdzi. Wszystkie auta były poliftingowe, przebiegi przynajmiej z licznika podobne. 740d daje najfajniejsze wrażenia z jazy do to 560Nm. Nie tylko KM się liczą. A czemu ze startu jest wolniejsze? Prosta odpowiedz i zna ją każdy kto jezdził dieslem v8. Po wciśnięciu pedału gazu reakcja następuje po upływie ok 1 sekundy gdzie benzyna już wystartowała...
    Moze masz uwalone sterowanie turbin, spotkalem sie z taka 740d ktora ze startu nie chciala jechac, u mnie natomiast ciagnie odrazu takze smialo sie scigam ze swiatel z manualami. Zreszta zobacz jak startuje kolegi phaeton rowniez tdi http://www.youtube.com/watch?v=TICoabiGr9Q. Zobacz tez na czasy przyspieszenia do 50 dla roznych wersji e38. A tak ogolnie to co za roznica ktore jest szybsze jak e38 ogolnie do szybkich nie naleza. Zwlaszcza w naszym kraju gdzie nie ma autostrad. Druga sprawa to kierowca i tyle moze miec 100 koni mniej i tak dojedzie szybciej , moze byc tez odwazny. Ogolnie na cwiare lub jak coboss woli na 0,4 mili ( co daje jakies 650 metrow) to auto to mul straszny mul. Na koniec http://www.youtube.com/watch?v=5rbox8dkPv0 tez w miare ruszyl choc sie troche zagapil na poczatku

Cytat Zamieszczone przez blitz
    Zreszta zobacz jak startuje kolegi phaeton rowniez tdi http://www.youtube.com/watch?v=TICoabiGr9Q
    Coś ten link nie do końca działa :/
    "Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo."

już działa ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    tak tylko to był phateon 5,0 TDI 313KM a nie 740d 235KM skromna różnica 70KM :) sugerując się właśnie danymi technicznymi 735i jeździ tak samo jak 740d no chyba, że wszyscy wiedza lepiej jak koncern BMW jak jeżdżą ich auta a oni testowali je nowe nie dojechane :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Czy on ma 313 koni przy 500 obrotach? budowa silnika jest podobna jak w bmw i tylko o to mi chodzilo ze nie ma laga. Phaeton a nie phateon

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    ostatnio siedziałem w takim pheatonie. Kurde z zewnątrz piękny samochód, w środku to samo, ergonomia i klasa... Ale jak zobaczyłem znaczek VW na kierownicy to aż jakoś się przekrzywiłem (jak po wypiciu cytryny)

Jednak nic tak nie cieszy jak piękna szachownica na kierownicy :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cieszy tez objechanie takim autem dumnego wlasciciela auta z szachownica na kierownicy Zeby sie trzymac tematu jezdzilem 740i i 740d i duzo przyjemniej sie jezdzi dieslem poza tym spalanie rzedu 7 litrow w trasie wynagradza wiele. Moze nie jest za szybki i dobrze sie nie prowadzi ale do powiedzmy dynamicznej jazdy wystarcza. Jezeli chodzi o benzyne 4,4 nie jest super silnikiem ma problemy z glowicami i lubi sie pocic. Ja u siebie w dieslu ok 300 tys realnego przelotu i jedyne co to uszczelke miski zmienilem reszta jest suchutka. Jezeli trafi sie kumus nie zakatowany egzemplarz i bedzie sie z nim nalezycie obchodzil to milion bez problemu zrobi. Dlatego nie warto oszczedzac na zakupie i warto wydac ok 40 tys za to auto bo wtedy moze jedynie dawac przyjemnosc z jazdy, ale to jest Polska i nasz cudny narod ktory przeciez nie wyda 40 jak moze kupic "taki sam" za 25. To jest podstawa przy zakupie kazdego auta zreszta.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Bosze zakończcie ten temat bo to staje się już powoli "chore", jak małe dzieci. Gdzie jest moderator?, jak ktoś chce jeździć oszczędni to kupuje Diesla jak ktoś chce za******lać to kupje benzyne i ku**a nie kłóćcie się co jest szybsze a co wolniejsze, diesel zawsze bedzie Dieslem i tyle !!!!

MOD: Bitek-bitek, chciałeś moderatora to go masz. Jak chcesz coś dodać to zrób to w sposób właściwy, albo nie czytaj tematu, który szarga Twoje nerwy.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Ja wam powiem, że ciężko było by mi się zdecydować.
    Oszczędność położył bym jednak na bok, na diesla trzeba troszkę więcej pieniędzy wydawać (być może są tacy co w dieslu zmieniają tylko olej raz na pięć lat i tacy co w benzynie zmieniają każdą śróbkę jak się ukurzy - pozdrawiam) więc jak by podsumować wcale dużo oszczędniej między 740d a 740i nie wychodzi.

Jednak fakt, że ja naprawdę czasem lubię sobię "depnąć" niepozwolił by mi się zdecydować:
    740d po zczipowaniu to istna rakieta kosmiczna, jednak dźwięk v8 w 744 powala na kolana (owszem, w 740d nie jest brzydki i nawet wasi znajomi nie potrafią powiedzieć czy to diesel czy benzyna ale jednak to nie to samo.) 744 wcale takie wolne też nie jest a i można ją turbodoładować - w tedy to już nie ma ch... we wsi... A koszta dla fanatyka jeszcze takie nie najgorsze (20 tys. zł to jest jakieś 6 lat palenia papierosów) (ja wiem, że wg wielu to by sensu nie miało bo przecież lepiej można było by sobie kupić subaru albo nową dacie logan) jednak fajnie było by mieć taką mocną e38 z perspektywy fanatyka e38.

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    lepiej można było by sobie kupić subaru
    Oj powiem Ci że bez odpowiedniej wprawy i wielu godzin ćwiczeń nic Ci takie subaru nie da do E38 4.4 lub 5.4. Jestem niemal że zakochany w subaru (choć W CHWILI OBECNEJ żadnego już nie posiadam). Często zmieniam samochody, także trochę ich przerobiłem, a że dotąd jeździłem wyłącznie subaru (LEGACY, IMPREZA) i 4x4 (obecnie Grand Cherokee WJ 00' 4,7 V8) to coś niecoś mogę powiedzieć na ich temat. Jeśli subaru do zabawy i na spokojną przejażdżkę miastem to jedynie WRX STI "przed focusowe" 2.5 na turbinie. Tyle tylko że co z tego że masz pod maską zdrowo ponad 300 koników i 400nhm skóro większość z ludzi z tego forum nie potrafiła by tym ruszyć z miejsca, albo spaliła by sprzęgło, przy pierwszym podejściu. Kiedyś już wspominałem że miałem okazję brać się swoją E38 z teścia WRX STI 2.5.... wynik był wbrew pozorom nieznacznie lepszy na korzyść subaru. Natomiast gdy ja się brałem STI z 740 to dałem d***. Dlaczego? ...Bo tym naprawdę ciężko się jeździ, szczególnie po naszych cudownych drogach.

744 wcale takie wolne też nie jest a i można ją turbodoładować - w tedy to już nie ma ch... we wsi...
    Albo czipować i poprawić układ wydechowy :D na tym etapie jest teraz moja paskuda, ale jak pojawią się większe pieniądze na horyzoncie to kto wie czy czegoś jeszcze nie dostanie :hihi:

740d po zczipowaniu to istna rakieta kosmiczna, jednak dźwięk v8 w 744 powala na kolana
    Zapomniałeś tylko jeszcze dodać że wszelkie naprawy diesla są duuuuużo droższe i bardziej kłopotliwe. Jeśli chodzi o cenę zakupu, to w sumie wszystko zależy od egzemplarza. Jeden kupuje w szmatach za 35tyś, a drugi w bardzo wysokiej opcji za 25tyś.... myślę że nie muszę tego nikomu tłumaczyć ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    ostatnio siedziałem w takim pheatonie. Kurde z zewnątrz piękny samochód, w środku to samo, ergonomia i klasa... Ale jak zobaczyłem znaczek VW na kierownicy to aż jakoś się przekrzywiłem (jak po wypiciu cytryny)

Jednak nic tak nie cieszy jak piękna szachownica na kierownicy :)
    hehe powiem Ci, że jak szukałem auta to zerknąłem też na Phaetona i byłem w szoku z zewnątrz brzydactwo bo przerośnięty passat tak samo jak A8 vs A6 ale środek VW mnie zszokował, był gustowny i bardzo dobry, zupełnie jak nie od VW :) za wnętrze i ergonomie dałbym mu ocenę nieosiągalną dla jakiegokolwiek innego VW.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów