Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 132

Wątek: 740d vs 740i

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hmmm wg danych p. Kolego z naszej ukochanej fabryki z monachium :)

735i 0-100 8,2
    740d 0-100 8,4s

v-max 735i 243km/h
    v-max 740d 242km/h

To od kiedy to 740d jest szybsze ?? robi tylko takie wrażenie chwilowym momentem i nic więcej :) Ale fakt 7er do wyścigów nie jest swoją droga jechałem 730d to niezły muł więc 740d pewnie jeździ dopiero jak trzeba bo 730d w porównaniu do 735i to jest daleko z tyłu :)

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I
    jechałem 730d to niezły muł
    a widzisz... e38 e38 nie rowna... mysle ze z moja byla 730d nie jedna benzyna e38 mialaby problemy..

wszystko zalezy od kondycji

;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    zależy od kondycji ale 184 lub 193KM w aucie ważącym 1900kg to po prostu mało tego się nie przeskoczy :) Tym 730d które jechałem nie można nic zarzucić stan super właściciel dba inwestuje ale faktów się nie przeskoczy ja mam 238KM a on 193KM :) a 740D ma ich 235 chyba :) 730d wg testów AMS jakie znalazłem ma chyba 9,6 albo 10s do setki :) W 730d po kickdownie właściwie nie ma reakcji w porównaniu do benzynowego V8

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    ....735i jeździ jak 740d pali podobnie a serwis połowę tańszy
    Z kosztami się zgodzę, ale pisząc że 740d jeździ podobnie jak 735i to juz zakrawa na kpinę. No chyba ze masz na mysli to, że oba jeżdżą do przodu ;)

Diesel jest wyraźnie szybszy i elastyczniejszy.

Zdrowy diesel
    Właśnie zdrowy Diesel a Zdzira błyszczy jak bym mu nie skopał dupy moim 730d ;D
    Następnym razem zamów wolny pas i uprzedź, że się ścigasz :P
    Ale z próbek możliwości wydaje mi się, że do "setki" pójdą równo powyżej trochę odejdziesz i tyle, dobre 740d ucieknie Ci szybko jak zadbane 4,4
    Jeżeli myślisz, że nie to widocznie ścigałeś się ze Złotym który ma uwalone obydwie przepływki i kompa skrzyni biegów w swoim 740d ;D (mała zwara :/)

I nie pier... że jechałeś mułem bo nawet na sport nie wrzuciłeś i nie przywaliłeś jechałeś dostojnie spokojnie a później Ci powie, że to muł :P nie wsiądziesz więcej do mojego auta ;D

Miałeś takie wrażenie bo w 3.0d jak wciśniesz pedał przy ok 120 to nie zrobi wrażenia. Następnym razem staniesz w miejscu wrzucisz S i wciśniesz pedał, zobaczysz jak ten muł śmiga :P nie wiem dla czego tak jest ale jak się ciągnie od 0 to auto ciągnie dużo mocniej jak kickdown przy prędkości 100-120km/h

Po drugie weź poprawkę na:
    -18" i zimówki, jak Ci je założę to też to poczujesz, jak się zamienimy kolami to się zdziwisz
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

7ka
    Gość
    Zdzira tw dane ktore podales sa jakby nie z tej epoki.. poza tym wiekszosc danych jest wedlug starego momentu obrotowego .. a ja mowie o 430Nm i to naprawde wciska w fotel..

moze kiedys bedzie taka okazja to chetnie zaprezentuje ci w/w 730d i nie bedziesz pierwszy ktory bedzie zdziwiony.

ja dla diesli mam wielki szacunek - ale tylko ze wzgedu na osiagi ktore sa naprawde imponujace,nigdy nie jechalem 740d ale wierze ze elastycznosc jest niesamowita

troche inaczej patrze dzisiaj na diesle ze wzgledu na trwalosc podzespolow-turbo,pompy,wtryskiwacze,przeplywki itp itd

temat dotyczy takze 740i wiec znowu cos powiem na temat tego auta

ktorko.-zlego slowa JA nie powiem na ta jednostke napedowa

sa przypadki ze sie cos dzieje... ja jak narazie (odpukac) nie moge narzekac .. na poczatku troche wymienilem rzeczy ktore moim zdanie nalezy wymienic w aucie ktore ma 12 lat.. i naprawde jest fajnie miec 440Nm V8 ..

inna sprawa ze ja tej mocy prawie nie uzywam..wiec poczciwe 728i ktore naprawde uchodzi za bardzo zywotna jednostke... starczyloby mi w zupelnosci.

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    hmmm wg danych p. Kolego z naszej ukochanej fabryki z monachium :)

735i 0-100 8,2
    740d 0-100 8,4s

v-max 735i 243km/h
    v-max 740d 242km/h

To od kiedy to 740d jest szybsze ?? robi tylko takie wrażenie chwilowym momentem i nic więcej :) Ale fakt 7er do wyścigów nie jest swoją droga jechałem 730d to niezły muł więc 740d pewnie jeździ dopiero jak trzeba bo 730d w porównaniu do 735i to jest daleko z tyłu :)
    No ja patrząc na te dane to powinienem swoją 750i zjeść taką 740d na śniadanie. I owszem ze startu spod świateł jest przepaść. Ale to co się działo na autostradzie mnie mocno zaskoczyło. Ledwo co oddalałem się od maski 740d Roberto :| A technicznie swojemu autu nie mam zbyt wiele do zarzucenia bo porównywałem się z innymi 750, 740 i jakoś jeszcze moja jeździ ;) Tylko przez troche za szerokie opony troche dłużej zamyka licznik niż powinna ale kto by się tym przejmował :P

Dlatego napiszę po raz kolejny na tym forum, że 740d jest mega mułem ze startu - stąd taki a nie inny czas 0-100. Natomiast gdy już się rozpędzi to idzie jak burza, na podstawie moich porównań z 740iA oraz z 740d mogę postawić teorie, że z miejsca benzyna odskoczy dieslowi na kilka długości. Natomiast gdy zaczną się ścigać powyżej powiedzmy 70km/h może być różnie, wygra to auto które ma zdrowsze serce ;)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Spieracie się jak dzieci, i po co? Ktoś chce się dowartościować? Nie rozumiem tego. Panowie jest wiele aut które objadą 7er bez większego problemu to po co spory między nami? Diesel to diesel benzyna to benzyna każde ma swoje + i - .
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Spieracie się jak dzieci, i po co? Ktoś chce się dowartościować? Nie rozumiem tego. Panowie jest wiele aut które objadą 7er bez większego problemu to po co spory między nami? Diesel to diesel benzyna to benzyna każde ma swoje + i - .
    Trudno do tego dodać coś więcej... :]
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Bo my lubimy jechać po Zdzirze ;D ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Masz całkowitą rację i dla tego tylko napisałem o tym co mną powodowało, że wybrałem benzynę. Szukałem 740i ale znalazłem 735i i ją wziąłem bo choć 50 KM i 100Nm robi różnicę to wolałem pewniaka który spełnia moje wymagania.
    A ze zła rodzi się dobro.

Uprawnienia umieszczania postów