ginspirations, widzę, że bronisz stanowiska miłosników LPG lekko brnąc w ślepy zaułek.... ;)

LPG jest niewątpliwie alternatywą ale:
- co jakiś czas trzeba instalację przejrzeć, wymienić dodatkowe filtry bądź inne elementy (a nikt tego w prezencie do instalacji nie dokłada),
- koszta obsługi układu benzynowego nie odpadają, bo układ jako taki nadal jest, pracuje i musi być sprawny,
- koszta montażu, nawet w przytoczonym przez Ciebie zakresie cenowym bagatelne nie są. No chyba że dla kogoś minimum 4000 to mało.
- dźwięk jednostki benzynowej względem diesla - sprawa subiektywna, nie podlegająca ocenie. Dla mnie muzyczną ucztą jest v12 albo R6.... Paliwo bez znaczenia.
- gaz zawsze niesie ograniczenie w postaci zbiornika, którego umiejscowienie zawsze powoduje jakieś utrudnienia. Jeśli komuś nie przeszkadza, spoko. Ja np. obecnie muszę mieć bagażnik.

Trzeba uwzględnić wiele czynników. Dobór silnika trzeba rozważyć pod wieloma względami. Wtedy okaże się, że każdy silnik z gamy dostępnych w e38 ma swoje zalety i wady (nawet ignorowany TDS ;) ).

Mój osobisty wybór auta z TDS-em był przemyślany. Teraz trochę zmienił się układ i myślę nad "rodzeństwem dla TaDeuSza... Takiej strasznie paliwożernej ale pięknie grającej.... ;)