Tak Aldik ale to raczej powiedzenie o modelach z przed roku 1994 :)
Tak Aldik ale to raczej powiedzenie o modelach z przed roku 1994 :)
Ale po co dywagacje na temat innych silnikow ktore owszem robia bez wiekszych problemow i 1mln km- rozmowa jest o M62TUB44 - wiec pisanie ze ktos-tam-cos-tam z innym silnikiem nic nie wnosi do tematu.
Ciezko porownywac BARDZIEJ WYSILONE konstukcje do mniej wyzylowanych i oczekiwac jakis cudow- dodatkowe niutonometry robia swoje - takie sa prawa fizyki i kropka :papa:
Niech sie ktos odezwie kto ma M62TUB44 z przebiegiem powiedzmy pol miliona - i napisze jak jezdzi jego auto :P
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Zdecydowana większość aut z tego forum jak i perełek z niemiec z książkami serwisowymi i innymi bzdurami ma pół miliona i więcej.To że na zegarze jest 180k lub w ekstremalnych przypadkach 250k niewiele znaczy.Nie ma się co czarować i przepraszam za OT ale po 200k to silniki sypały się w dużych fiatach,ładach,żukach itp zastawach.Mój kolega ma e39 z 96r 523,po gwarancji zagazowana,jeździ na taxie od nowości,w tej chwili ma 870kkm i ma się świetnie,remontu silnika jeszcze nie było i z tego co wiem to się nie zanosi.Amen.Zamieszczone przez BOSS
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
moje ma 320tys jeszcze jej brak do pol miliona, ale wciaz zwawa. Bitek-bitek wie cos o tym.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
No to kolega Lesio po tym co przeczytał kupi sobie teraz Audi albo 725tds do wyscigów z tramwajami ;D Tyle już było o wyborze silnika i wszyscy wiedzą że:
-dla motorniczych którzy w drodze do pracy chcą się czuć jakby już w niej byli 725tds
-dla emerytów polecamy 730d, 728i
-dla Yuppies 740i (M62), 740d
-dla tych którzy lubią cylindry w nadmiarze 750i
-niepotrzebne silniki 730i, 735i > bo można kupić M62 które pali tyle samo a jeździ lepiej
Gdzieś w tym wątku ktoś pisał, że 740d spala średnio 10l - BZDURA !
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
No no widze ,że YUPPIES uderza do głowy :hah: :hah: :hah:Zamieszczone przez mavic
Dokładnie :D Moja poza tym że miała nieodpartą pokusę na olej i chodziła jak diesel to też miała kopyto jak dobrej klasy koń arabski, z tym że lubiła podjeść oleju ale to taki mały szczegół :], nawet byłem już przyzwyczajony że obowiązkiem oprócz tankowania PB i LPG było sprawdzenie oleju i ewentualne dolanie z literka :-), a teraz 328 tys na budziku i lata dosłownie.Zamieszczone przez przemo9999
Zamieszczone przez mavic
To ile pali 740d?? Nie wierze że 8-9 litrów, to tak samo jak mówią że passaty 1,9 tdi palą 5,5 litra. Bzdura totalna chyba że jeździ się jak emeryt i nie widzi się miasta. Kolega ma i pali mu 7 a nawet 8 ON.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Mi średnio pali 14 i uważam, że normalnie jeżdząc w trybie mieszanym duże miasto/trasa nie da się zrobić poniżej 12.Zamieszczone przez bitek-bitek
pozdrawiam
mavic
Zamieszczone przez mavic
Myślałem że powiesz że 8-9 litrów :-)
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Zrobiłem rekordowo na całym baku 8,3l jadąc bez hamowan i nagłych przyspieszeń autostradami na zachodzie z włączoną klimą ok 130-140 km/h. W Polsce trasa 11litrów.Zamieszczone przez bitek-bitek
pozdrawiam
mavic