Cytat Zamieszczone przez coboss
Cytat Zamieszczone przez Wiesław
Wydatek na fachowca ok 500 zł + rozwalony zamek - no chyba że ma się takie szczęście jak ja i Easy-go w pobliżu ;D ;D
Dlaczego Wy od razu chcecie bić zamek młotkiem i przecinakiem? To nie Fiat 126p ;D
W takich sytuacjach dzwonisz na policję oni mają wykaz specjalistów którzy zajmują się otwieraniem zamków.
Dostaniesz namiar i taki magik przyjedzie na miejsce. U mnie taki koszt ok 170-200zł zależy jak daleko trzeba jechać w cenie jest ewentualna naprawa np. zablokowanego zamka. Ile by wziął za samo tylko otwarcie ciężko stwierdzić bo nie praktykowałem.
Problem jest tylko z alarmem. Jest niemal pewne, że sposób w jaki gość otworzy zamek nie spodoba się systemu alarmowemu i może zablokować auto :) może szybka reakcja kluczykiem pozwoli uniknąć trwałej blokady zapłonu.
Gdybys o wszechwiedzący kolego znal sie tak dobrze na temacie wiedziałbyś ze :

młotek z prezcinakiem, w tym przypadku śrubokretem działa jako katalizator a nie siła destrukcyjna;))))
mechanizm centralnego zamka w bmw ma jeden feler tylna klapa jezeli zamek nie posiada sprzegła elektrycznego wystarczy go wzbudzic mocnym impulsem kinetycznym.........czyli zapieprzyć w niego:)))
nic sie nie niszczy.czego to dswiadczył Wiesław na swoim samochodzie i nie musieliśmy po nikogo dzwonic

rada na przyszłość nie znamy sie na czymś ....to nie bajdurzymy i sie nie wypowiadamy;)))

Easy