Obawy o których pisze Skalpel dla mnie są bezzasadne.

Czy artykuliki z "interii" i "onetu" nie nauczyły już nie raz że nie należy się sugerować zamieszczanymi tam wypocinami?

e32 to jeden z najbezpieczniejszych samochodów swoich czasów, nie będę się tu wdawał w dyskusję co, dlaczego i po co, jeśli ktoś uważa inaczej to jego sprawa - samo to niewielkie forum zrzesza ludzi którzy zaliczyli naprawde PRZERAŻAJĄCE wypadki właśnie w e32 i to że są jeszcze na tym świecie zawdzieczają oczywiście wielkiemu szczęściu, Opatrznosci, może własnemu fartowi - ale w ogromnym stopniu też temu że te samochody są naprawdę bardzo bezpieczne.

Kilka miesięcy temu dołączył tu kolega który mial wypadek czarnym 735i - na forum są zdjecią jego samochodu - o ile dobrze pamiętam był to dach i drzewo przy prędkości sporo ponad "złotówkę".

Zawsze znajdą się malkontenci i sceptycy, na szczęście konkretne przypadki mówią same za siebie, na forum BKP było opisywane też sporo makabrycznych kolizji z udziałem e32 klubowiczów (choćby Blaster 750iL betonowy mur i stodoła) i chyba Kanap albo Kincek z jakimś dzwonem prosto w las, nikt mi nie powie że stara siódema jest w jakimkoliwek stopniu porównywalna do tych śmiesznych francuskich pudełeczek zamieszczonych w porównaniu.

Niech interia, onet oraz wszystkie możliwe portale łącznie z naszą-klasą, fotką, żal.pl i co tam jeszcze chcecie wypisują sobie jakie chcą bzdury, ale ktoś kto ma chociaż podstawowe pojęcie w temacie i tak wie swoje.

Dla "wzrokowców" polecam youtube.com i hasła "e32 crash test" można się dowiedzieć sporo na temat przednich i tylnych shock-absorberów o którch zapewne połowa z wypowiadajacych nie ma nawet pojęcia (redkatorów z interii czy onetu nawet nie wspomnę). Jest też kilka dobrych filmików z "w140 crash test" - to auto o nieco większych ale mimo wszystko podobnych gabarytach i podobnym stopniu zaawansowania. Jest tam kilka "crashów" z golfami i corsami, jest się z czego pośmiać - naprawdę.