Może u mnie to będzie tylko kwestia sprawdzenia połączeń kabli...na jednej sprawnej sondzie raczej ciężko żeby silnik dobrze funkcjonował.
Może u mnie to będzie tylko kwestia sprawdzenia połączeń kabli...na jednej sprawnej sondzie raczej ciężko żeby silnik dobrze funkcjonował.
Jeżeli masz błąd sondy to nie ma co się zastanawiać. Podłączyć porządny komputer i będzie wszystko jasne.
Pozdrawiam.
jak podjadę i ogarnę swoją to powiem co było nie ta.
Jurij a lepiej się zbiera ???
Płynniej wchodzi na obroty. Czuć podczas jazdy i przyspieszania, że potrzebuje mniej "siły" żeby się rozpędzić.
Wynika z tego że sondy były uszkodzone. Kupiłeś oryginały czy podroby? Jaki koszt?Zamieszczone przez Jurij
Sondy NGK. Koszt to około 250zł za sztukę. Robiłem w tym czasie również listwy gazu także nie pamiętam ile dokładnie. Przy zakupie sond bardzo ale to bardzo ważną czynnością jest dobrać odpowiednią sondę do danego auta i silnika. Uniwersalne sondy to porażka.
dziś po pracy sie bawiłem i to była cewka, zamianiełem i jest o niebo lepiej, czuc ze silnik chodzi, ale moze jestem przewrazliwiony.
U mnie po odłączeniu przewodu od przepływki spadły obroty że silnik prawie zgasł ale to było chwilowe, po chwili pracował normalnie bez podłączonej przepływki.Zamieszczone przez Jurij
Daje się zauważyć lekkie trzęsienie silnikiem. Świece nie były wymieniane od ponad roku. Cewki nie ruszane