jak zaprogramowac kluczyk po wymianie bateri w e38 ?
jak zaprogramowac kluczyk po wymianie bateri w e38 ?
Więc leci to jak następuje:
1. Wsiąść do auta i zamknąć drzwi kierowcy.
2. Kluczyk w stacyjce przekręcić na krótko do pozycji 1 (max. 5sek), potem z powrotem do pozycji 0.
3. Przycisk 1 na pilocie ("otwórz") nacisnąć (i trzymać naciśnięty!)
4. Przycisk 2 na pilocie ("zamknij") nacisnąć 3 razy w krótkich odstępach po sobie (max 10 sek). -> W TYM CZASIE NIE PUSZCZAC PRZYCISKU 1 !!
5. Puścić przycisk 1 -> LED miga
6. Centralny zamek zasygnalizuje skuteczną inicjalizacje kluczyka poprzez zamknięcie i otworzenie auta.
7. Jeśli tak sie nie stało- powtórzyć punkty 2-6.
Zamówienie kodowanego klucza w BMW to koszt 120- 160eur. Jest to klucz z pilotem do centralnego. Kluczyk zwykły, kodowany, ale bez pilota- to koszt ok 50eur.
Pozdrowienia.
dzieki kolego :) jutro sprawdze twoj sposob :) pozdrawiam serdecznie
Sprawdz sprawdz az mnie ciekawi ta kombinacja ..Zamieszczone przez czoobek
Bo przeciez kluczyk ma wprogramowane pewne sygnaly i kody ... Immobilajzer itd ?
Chyba ze bateria nie resetuje calkowicie epromiku
Chodzi raczej o programowanie pilota centralnego zamka, a nie immobilajzera. Gdyby to było takie proste, to każdy kluczyk można by zaprogramować pod każde auto- a tak nie jest (tzn nie każdy to potrafi).Zamieszczone przez trolu
Oczywiście, że bateria nie kasuje pamiąci immobilajzera. Przecież oryginalne kluczyki awaryjne (tzw. portfelowe) są całe z plastiku i mają tylko zatopiony chip- nie wiem więc jak można by skasować pamięć takiego klucza.
Jezeli bys wymienil baterie w swoim kluczu dosyc szybko - nie mial bys problemow z zaprogramowaniem :D Ten sposob dziala - sam go juz wyprobowalem !
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
ok udalo mi sie zaprogramowac jeden kluczyk ale po tym jak to zrobilem to drugi kluczyk ktory wczesniej dzialal przestal dzialac. wiec teraz musze nauczyc drugi kluczyk od pierwszego jak to zrobic ??
To jest możliwe.Zamieszczone przez czoobek
Musisz zaprogramować wszystkie kluczyki, które masz- za jednym zamachem, i to w niedługim czasie.
Powodzenia
A ja gdzies kiedyś na jakimś reklamowym filmiku widziałem, że jak E38 mam 2ch kierowców (jak to u mnie) i 2 kluczyki po jednym dla każdego to mozna je zaprogramowac tak aby przy otwarciu np siedzenia ustawiały się zgodnie co do ustawień danej osoby!? SŁyszeliscie coś o tym i jak to robić?
tak i w instrukcji obsługi przy tym punkcie jest wielki napis - o tą opcję pytać u dealera więc raczej wątpię aby jakiś wariant takiego ustawiania był możliwy w garażu ...