.........................
.........................
Ostatnio edytowane przez Neuf ; 16-01-2011 o 11:24
........................
Ostatnio edytowane przez Neuf ; 16-01-2011 o 11:24
Miałem podobną sytuację na siłę zamknąłem bagażnik a później nie chciał się otworzyć.
Rozwiązanie problemu dwóch kolegów dociskało klapę bagażnika a Ja go potraktowałem pilotem i puścił .
witam panowie, to chodzi o moj sprzęt a więc sytuacja wygląda tak ze dociąganie podnosi go do góry i wystaje tak ok. 1 centymetra nad błotnikami tylko jakby ta ostatnia zapadka w zamku nie chce puscic, dociskalismy, szarpalismy i nic, wcisnę guzik to sie zamyka i spowrotem wraca w pozycje jakby otwartej klapy ale cos nie chce jej puscic, czyzby muszę rwac ja na siłe albo ciąc klape?
----
aha i jeszcze jedno jak zamykalem ją pierwszy raz to nie chciała sie zamknąć dopiero jak ten jezyczek w zamku przepchnąlem palcem to sie zamkneła a dalej to juz wiecie co sie stało
W takim razie proponuję podjechać do gości co awaryjnie otwierają zamki albo do konkretnego zakładu co dorabia klucze są tam naprawdę kompetentne osoby co mają pojęcie o zamkach może coś doradzą i pomogą na rwanie i cięcie będzie jeszcze czas :)
Powodzonka :)
u mnie jak nie chciala sie otworzyc to robiłem jak bym był tym automatycznym zamkiem ;D jakkolwiek to brzmi robiłem to co on, nacisnałem klape w tym samym momencie nacisnalem zamek i z prędkością zamka uniosłe ją do góry i się otworzylo w innym przypadku była jakby niedomknięta
teraz ja, mam podobny problem wymienilem zawiasy wszystko ok, przez jakis czas od czasu do czasu mi się zacina klapa i nie moge jej otworzyc ani z auta ani z pilota, musi usnąc postoi przez noc i dopiero, w czym tkwi problem ? :/
a wiec u mnie przyczyną było przesuniecie sie klapy, gdyz nie bylo jednego amortyzatorka i klapa sie przesunęła w jedną stronę i ten dzyndzelek co sie kreci od domykania nie zachaczał o rygiel od klapy. Sprobuj klape napchnąc w lewą stronę i zobacz czy to cos pomoze, u mnie pomogło