mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
Piszczą to z reguły klocki. Albo się dotrą i przestaną albo nie przestaną :D Generalnie to klocki piszczą wtedy gdy odklei się od nich taka zewnętrzna blaszka, która prosto mówiąc służy właśnie do tego aby klocki nie piszczały ;)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
częsty kłopot w ori klockach :razz:
Zdejmij klocki, odtłuść je dokładnie (również z tej strony od zacisku i tłoczka), pomaluj powierzchnie (NIE CIERNE!!) preparatem przeciw piskom (taki klej w sprayu) i załóż w jarzmo.
Problem w tym, że przy delikatnym hamowaniu, klocek drga i przez to piszczy. Przyklejenie go do zacisku i tłoczka przeważnie pomaga ;)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Przykra sprawa i nie tylko z klockami ori ...
Kiedyś klocki były z azbestem - w chwili obecnej dodawane są opiłki metalu ( nikt nie wie po co - chyba tylko aby wkurzać piskami) Na chwilę obecną nie polecam klocków Meyle - skubaństwo nawet w pudełku piszczy .
Jedyna rada to zrobić tak jak proponuje Sylwek7 ... Albo zrobić głośniej muzykę ...
Widzę że nie tylko ja mam ten problem wnerwiające jest piszczenie rozumiem w Calibrze czy jakimś Golfie ale w 7er :(
Gaz to śmierć a my nie chcemy uśmiercać naszych aut!!
Bardzo Mądry Wybór
Mam podobnie - całe hamulce nowe - 4 tarcze oryginalne BMW i klocki textar takie jak na pierwszy montaż - i tak delikatnie popiskują - ale na szczęście delikatnie i tylko czasem i mnie nie drażnią ...
Wcześniej miałem klocki chyba lucasa - to była masakra .
Padłem na cyce ;D ;D ;D ;D ;DZamieszczone przez Neuf
---------------------------------
Ogólnie prawo ma piszczeć każdy klocek do póki się nie ułoży dobrze na tarczy w szczególności gdy te tarcze widzą już kolejne z rzędu klocki :)
Jak piszczenie po jakimś czasie nie ustanie to... to ja myślałem, że nie ma patentu ale chłopaki już go zdradzili :)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Genialne!!! Musze se to zapisac :D :D :DZamieszczone przez Neuf
A propo hebli to ostatnio poraz setny ogladalem Transporter i w scenie jak wyjezdzal e38 ze stacji bezynowej przyhamowal i tez mu zapiszczaly hamulce hehe Chyba na calym swiecie wiara ma z tym problem.