czasami gaz dodawac moge ale tylko czasami i jak juz to do 2000obr/min
wczoraj np.wogole..
czasami gaz dodawac moge ale tylko czasami i jak juz to do 2000obr/min
wczoraj np.wogole..
7ka - a sproboj poruszac kablami ktore prowadza do kompa ta wiazka ktora idzie do czarnej skrzynki z kompem. U mnie pomagalo na chwile(kilka dni, tygodni). Pospinalem kable zapinkami, zrobilem je na sztywno i nie mam juz tego problemu. Spróbuj te¿ ¶ci±gn±æ moze pokrywe od kompa i sprawdz co sie dzieje jak delikatnie poruszysz kompem czy cos sie zmienia. U mnie po takiej akcji komp mia³ zapisane kilkana¶cie b³êdów takich z d... wziêtych wiêc siê nie wystrasz jak podepniesz pod kompa:-D
hehe
wiesz juz troche auto bylo diagnozowane w aso.. zarowno PL jak i DE
w DE o dziwo znalezli zgnila kostke i ja wymienili.. patrzyli tez kable....i podobno jest ok
pytanie tylko czemu w PL tego nie znalezli.. a zlecilem im dokladnie to samo..
takze kwestia kabli itp.. chyba juz rozwiazana.. chyba.. :/
tez by³em z tym w serwisie kazali mi zmieniæ kompa kodowanie+komp 900funtow, kupi³em u¿ywanego, zaprogramowali okaza³o siê ¿e nie dzia³a z immobiliserem , kupi³em stacyjke, kluczyk, immo, kompa od jednego auta dzia³a³o ale problem wystêpowa³. W³o¿y³em starego kompa, sprawdzi³em kable które da³em rade i pospina³em wszytko na sztywno zapinkami plastykowymi i od tamtej pory odpukaæ chodzi idealnie. Spróbuj z kablami podociskaæ poruszaæ, skasuj b³êdy i spróbuj odpaliæ. Nic nie kosztuje a mi pomog³o. Ból znam zw³aszcza jak spieszysz siê rano do pracy a tu komunikat i silnik sobie skacze brrr... oby nigdy wiêcej.
Powodzenia
Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:19
Ja tak mia³em po remoncie kapitalnym silnika. Problem za¿egnany zosta³ po adaptacji przepustnic.
Nie wiem czy tam masz v8 z gazem na linke czy na potencjometrze, bo u mnie w 750 chyba z 2 razy potencjometr pedalu gazu nawali³- objawy identyczne.Zamieszczone przez 7ka
od¶wie¿am temat
samochód naprawiony
okaza³o siê ¿e padniêta by³a jedna przepustnica i potencjometr peda³u gazu. prawdopodobnie przez to ¿e przetarta by³a wi±zka kabli od potencjometru rozprogramowa³ siê te¿ EML. Koszt naprawy ³±cznie z czê¶ciami 1500 z³. Trochê to trwa³o ale to tylko dlatego ¿e nie mog³em znale¼æ porz±dnego elektronika.