Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 37

W±tek: [mechanika] na D samochód siê toczy i nie reaguje na wci¶niê

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 750i 1995
    Sk±d
    Piaseczno
    Dziêki za uwagê a ogólnie to potencjometr ju¿ zosta³ wykluczony teraz zosta³ tylko komputer bo EML-a nie sprawdzê rêcznie

=// Bardzo Modny Wózek \\=

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    nie wiem czy twoje emle to to samo co moj eml, ale u mnie widac prace emla. z boku ma sprê¿yne, i widac na niej czy sie otwiera i o ile.

jak nie zobaczysz tak, to musisz rozebrac dolot, zdj±æ gume przed EMLem poprostu, i patrzec w srodek czy chodzi, tylko tego juz raczej nie zrobisz na odpalonym, a moze byc ró¿nica na zgaszonym i odpalonym.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 750i 1995
    Sk±d
    Piaseczno
    No dobra a powiedz mi gdzie to siê znajduje?? bo chyba mi siê co¶ pomiesza³o. Albo Ty po prostu mówisz o przepustnicy. Mi siê wydawa³o ¿e EML to modu³ znajduj±cy siê w skrzynce z bezpiecznikami ale nie wiem tego na pewno.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    mówi³em o przepustnicach, modu³u ci sprawdziæ nie pomo¿e nikt bez pomocy komputera :)

jak zobaczysz ze przepustnice siê nie otwieraj±, a raczej na pewno nie, no to winnym powinien byæ w³a¶nie modu³. podpiêcie pod komputer powinno wyja¶niæ co nieco.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    wiesz a ja mam to samo jak mi sie antynapad w³±czy . moge sobie wtedy wciskac i wciskac peda³ gazu a silnik na obroty nie wchodzi. moze ty masz cos podobnego zainstalowane a nie wiesz o tym.ja to montowa³em we wrocku w bmw stando i mysle ze jak tam zadzwonisz to ci powiedza jaki uk³ad jest blokowany w ten sposob . u mnie wystarczy wyj±æ jeden zabezpieczaj±cy bezp i wszystko wraca do normy

........................................

22:49

ch³opie dopiero sie dopatrzy³em ze ty z piaseczna a masz tam warsztat jacka grabowskiego na pu³awskiej - "elektronika" regenerowa³em u niego 2 sterowniki od turbin w sumie 2 tys - zaden nie dzia³a he he ale z tym powinien sobie poradzic

czytam i widzê, ¿e ta rozmowa do niczego nie doprowadzi.

¯adnych linek nie ma, nie da siê pod mask± dodaæ gazu, nie da siê "na wêch" sprawdziæ EML czy jego sterownika.

Napisa³e¶ kolego, ¿e masz k³opot z komunikatem motornotprogram i tu le¿y przyczyna Twoich k³opotów. Jed¼ na dobr± diagnostykê - komp na 100% poka¿e co jest nie tak, jedyny k³opot moze byc ze zrozumieniem co komp co Ciebie mówi :)

Daj znac w tym temacie jak postêpy
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 750i 1995
    Sk±d
    Piaseczno
    prawdopodobnie ju¿ w poniedzia³ek bêdê co¶ wiedzia³.

A ja mam poraz kolejny pytanie do kolegi 190011. Kiedy w koñcu raczysz siê przedstawiæ w odpowiednim dziale? Czy to jest dla Ciebie a¿ takie trudne?!!!
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 750i 1995
    Sk±d
    Piaseczno
    Okaza³o siê ¿e pad³ EML. Zakupi³em u¿ywany wmontowa³em do samochodu ale nie wiem gdzie go teraz mogê dostroiæ mo¿e kto¶ mi podpowie. Bawaria odpada bo ceny to maj± z kosmosu

No to jak nie ASO to kto¶ kto ma kompa, mo¿liwo¶æ podpiêcia do auta i umiejêtno¶ci ¿eby go "zestroiæ" z autem.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •