Witam,
zostawi³em samochód u mechanika poniewa¿ posz³a mi uszczelka pod g³owic± robiê równie¿ remont zawieszenia ogólnie w tym miesi±cu moja kobieta bêdzie mnie troszkê kosztowaæ, ale uwarzam ¿e warto. Tak jak ju¿ powiedzia³em w temacie "przedstaw siê" jest to mój pierwszy samochód, a co siê z tym wi±¿e praktycznie nie mam pojecia o samochodach. Mam uszkodzony przep³ywomierz i co siê z tym wi±rze du¿e spalanie. Zastanawiam siê nad jego wymian±. Wiem, wiem ten temat by³ ju¿ poruszany, ale jestem takim laikiem, ¿e nie potrawiê zrozumieæ niczego konstruktywnego. Oprócz tego mechanik pokaza³ mi, ¿e jeden z kabli od silnika który powinien i¶æ do filtra i idzie do niego ma za¶lepkê to tak jakbym wsadzi³ korek czytaj tak jakby go nie by³o. No i chcia³bym siê dowiedzieæ ile kosztujê za³o¿enie normalnej puchy zamiast sto¿ka i do czego s³u¿y ten kabel, który na koñcu ma za¶lepkê ?? Mój mechanik nie specjalizuje siê w bmw tymbardziej serii 7, poniewa¿ mieszkam w ma³ym mie¶cie i na codzieñ ma doczynie z innymi autami... Ale obieca³, ¿e siê dowie. Czy zrobienie przewp³ywomierza za który powiedzia³ mi 450 obni¿y koszty spalania skoro teraz samochód pali mi po mie¶cie oko³o 18 l gazu, na trasie 12-16 w zale¿no¶ci od stylu jazdy dodam, ¿e po mie¶cie jak siê staram potrawi zje¶æ 20-25 l gazu a praktycznie samochód nie ma mocy takiej jak na benzynie do po³owy peda³u gazu. Przy silniku 2.8 gaz niestety zwyk³y. Dodam, ¿e pokaza³ mi ¶wiece i by³y spalone (proszê nie komentujcie tego to mój pierwszy samochód który mam od paru miesiêcy) wszystko oczywi¶cie zosatanie wymienione, ale wydaje mi siê, ¿e ¶wiece nie by³y bezpo¶rednim powedem takiego spalania bardziej bym obstawia³ na przep³ywomierz i ten ¿a³osny sto¿ek. Wypoci³em siê teraz przeczytam z pokorom wszystkie posty.... Pozdrawiam wielk± wspólnote tego wspania³ego forum. :medit:

Odpowiedz z cytatem