Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [ elektronika] Jak zgasić kontrolkę AIRBAG w E32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735i '90

[ elektronika] Jak zgasić kontrolkę AIRBAG w E32

Wziąłem się za wymienianie żarówki w liczniku, nie wiedząc, że trzeba odłączyć akumulator zanim sie wyjmie wtyczki z licznika. W efekcie mruga mi kontrolka AIRBAG (po przejechaniu kilku kilometrów przestaje mrugać i sie pali cały czas). Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Jak wykasować ten błąd?
    Łukasz

Pewnie ktoś zna rozwiazanie ale najpierw zapraszamy do działu Przedstaw się zgodnie z Regulaminem!
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Pewnie ktoś zna rozwiazanie ale najpierw zapraszamy do działu Przedstaw się zgodnie z Regulaminem!
    to i ja sie chętnie dowiem :)

Kolegę lisulodz zapraszam tak jak kolega wyżej.... Natomiast na szybko mogę powiedzieć - podłączyć kompyter z programem i skasować błędy sterownika.... ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Kolegę lisulodz zapraszam tak jak kolega wyżej.... Natomiast na szybko mogę powiedzieć - podłączyć kompyter z programem i skasować błędy sterownika.... ;)
    Usługa polegająca na skasowaniu błędu air bagu jest w ofercie każdego autoryzowanego serwisu BMW i tam należy się udać celem jego usunięcia.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Usługa polegająca na skasowaniu błędu air bagu jest w ofercie każdego autoryzowanego serwisu BMW i tam należy się udać celem jego usunięcia.
    tyle to i ja wiem :) ale właśnie słyszałem że można to skasować tylko w ASO. prawda to :/

Zaawansowany Użytkownik
    A ja przepinalem liczniki ostatnio i nic mi sie nie swieci 8/ Tzn jak dam w polozenie nr1 to swieci sie dlugf czas sama kontrolka airbag ale po ok 20 sek gasnie, po przekreceniu na zaplon gasnie normalnie. A licznik odpinalem 2 razy bo musialem zaroweczki ejszcze zmienic :|

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Bo błąd poduszki pojawia sie jeżeli odepniesz liczniki i wtedy włączysz zapłon ( np żeby przestawić samochód) .

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez zydu
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    tyle to i ja wiem :) ale właśnie słyszałem że można to skasować tylko w ASO. prawda to :/
    Nie prawda,każdy porządny zakład mechaniki zajmuje się też diagnostyką komputerową silnika i kasowaniem błędów.Jeśli chcesz to przyjedź do Częstochowy,u mojego kolegi w warsztacie usługa ta kosztuje 30zł.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Hmmm, a ja swoją drogą słyszałem o ciekawej procedurze kasowania drobnych błędów. Mianowicie podobno należy połączyć ze sobą klemy (oczywiście po uprzednim odłączeniu akumulatora) i pozostawić połączone jakieś 20 min. Podobno wtedy komputer się resetuje i kasuje drobne błędy. Aż samemu nie chce mi się wierzyć że to jest takie proste, więc jeśli ktoś wie coś na ten temat niech skomentuje.

Uprawnienia umieszczania postów