Witam. Cieknie mi pompa wody w BMW e38 730d. W sklepie proponuj± SKF lub tañssz± Krafta. Czy sa to dobre pompy wody i czy posiadaja metalowy wirnik?
Witam. Cieknie mi pompa wody w BMW e38 730d. W sklepie proponuj± SKF lub tañssz± Krafta. Czy sa to dobre pompy wody i czy posiadaja metalowy wirnik?
Z tego co s³ysza³em to SKF jest ok.
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Graf , SKF - te mo¿esz ¶mia³o montowaæ Ruville to tylko pakowacz i nie wiadomo co znajdziesz w pude³ku ...
Do 2,5 TDS zamontowa³em Ruville skuszony cen±. Pompa wytrzyma³a tydzieñ...
Ja za³o¿y³em GRAF i wytrzyma³a juz ponad 100 tys km ,oczywi¶cie z odlewanym wirnikiem :)
z tymi czê¶ciami to bywa ró¿nie
koledze pad³a VW 1.9 tdi (ciek³a) wsadzili¶my SKF wytrzyma³a 3 miesi±ce (oko³o 7000km) i posz³o ³o¿ysko pierw piszcza³a potem zaczê³a ciekn±c a potem stanê³a dêba (wszystko to w 10km)
drugi kolega by³ sknera , pompa mu "grzechota³a" , mia³em mu ja wymieniæ kupi³ najtañsza jaka by³a 4MAX za 80z³ pyta³em czemu tak± on powiedzia³ ¿e to stary samochód ... mowa o 325 e36 jako¶æ wykonania tak± tej pompy by³a taka ¿e odmówi³em mu jej w³o¿enia , w³o¿y³ ja sam przy mnie zrobi³ ju¿ 45 000km (widzia³em siê akurat z nim wczoraj) i pompa o dziwo ¿yje
sam nie wiem co o tych wszystkich zamiennikach my¶leæ ?
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !
Zg³upieæ idzie przy wyborze odpowiedniej pompy. Chyba zdecydujê siê na SKF-a. Kraft co to za firma? Warto ?
ja mam hepu , nie rozpad³a siê przez 25 000km wiêc chyba nie jest ¼le i mogê ja poleciæ
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !
SKF jest uwa¿ane przez mechaników za wysoko pó³kowe :)
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
Dzieki wszystkim za zainteresowanie. Kupujê SKF-a po zni¿kach za 319 z³.