Te korki mają to do siebie że tracą po pewnym czasie swoje właściwości i "popuszczają" wtedy kiedy nie trzeba ;) Koszt niewielki a często pomaga gdy płynu ubywa a nie wiadomo skąd ;)
Te korki mają to do siebie że tracą po pewnym czasie swoje właściwości i "popuszczają" wtedy kiedy nie trzeba ;) Koszt niewielki a często pomaga gdy płynu ubywa a nie wiadomo skąd ;)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
W tych silnikach zazwyczaj padaja węże od temperatury pracy czyli 105 stopni , oraz korki jak napisał kolega. Dodatkowo napisze, że ja u siebie już wymieniłem korek i 3 węże od wody i ostatnio znalazłem znowu nastepne dwa do wymiany zazwyczaj te główne co oidą od chłodnicy już maja dosyć ewentualnie te przy podszybiu też czesto parcieją
Dzięki kolego , sprawdze i dam znac
Because life is too short to drive boring cars .
witka! Miałem tez problem z tym komunikatem. Ubywało mi płunu chłodniczego i nie mogłem za cholerke dojść skąd. Podejrzewałem, ze to uszczelka pod głowica, ale szlamu na korku oleju nie było. Jednak zrobiłem solidny rentgen i oględziny auta i znalazłem. Naciskajac węże zauwazyłem, że zaczął sączyc sie płyn z obudowy termostatu-była peknieta w dwoch miejscach i było to mikroskopijne pękniecie. Dopiero jak nacisnałem waz z ciepłym juz płynem bądź dałem silnikowi na obroty zauwazyłem, że ciekło ciurkiem pod silnik. Kupiłem obudowę termostatu za 90 zł + wąż za około tyle samo. Wymieniłem i problem zniknął.
...ther's no better way to flyy...
A u mnie padnięta była uszczelka króćca górnego węża chłodnicy, o ile w czasie jazdy płyn nie kapał to po zatrzymaniu zaczynało robić kap kap, wymieniłem tę uszczelkę i jest oki.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
A lejesz wodę czy płyn? Dobrze odpowietrzony?
Siema ,
Wymieniłem uszczelkę pod głowicą i inne uszczelki oraz śruby ...
Głowica w 100% cała , sprawdzona ...
Węże + kapsel na chłodnice też całe ...
Żadnych wycieków ...
Leje płyn ...
Musze jeszcze sprawdzić " Naciskajac węże zauwazyłem, że zaczął sączyc sie płyn z obudowy termostatu-była peknieta w dwoch miejscach i było to mikroskopijne pękniecie.MichalV8 "
Tracę już nadzieje ...
Pozdrawiam
Bartez
Siema ,
Dzięki Panowie za pomoc !
Problem rozwiązany , kapsel od chłodnicy winny ... załamka (kapsel 35 zł)
Wymieniłem uszczelkę głowicy i inne uszczelki , śruby itd bez sensu ... koszty 2000zł ...
pozdrawiam i ostrzegam następnych przed pochopnymi decyzjami ...
Bartez