Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: [ pozostale] Hydrauliczna klapa -> problem

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Dziś pomontowałem wszystko jak trzeba, nastawnik + przekażnik i podłączyłem to z GM, wszystko tak jak powinno być w 100%, i nic. Już nie wiem, jakby impuls wogóle nie wychodził z GM bo nawet przekaźnik nie reaguje od nastawnika, i dalej muszę minimalnie dzwigać klapę podczas otwierania około 1cm żeby hydraulika ruszyła. Czy to już wina tylko programowania, a dlaczego jak wymieniam GM na ten z auta którego mam hydraulikę, to silniczek od dociągania klapy kręci się bez przerwy, czy jest padnięty.
    Nie wiem już co myśleć :>

Dla porządku trzeba auto przekodować. Inaczej nie można stwierdzić, że wszystko zostało zrobione porządnie.

A czujnik położenia klapy zamontowałeś? Jeśli tak to może jest walnięty. Tak czy siak trzeba zrobić też to co Sylwekk napisał czyli zakodować.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    czujnik polożenia klapy zalożony i raczej jest ok, ponieważ jak miałem go wykręconego, uruchomiłem klapę i przechyliłem czujnik to mechanizm stanął. Co do programowania to byłem w trzech warsztatach u siebie które zajmują się tylko bmw i kicha nikt nie ma sprzętu takiego żeby przeprogramować sterownik, albo nie umieją i jestem zdany na łaskawość sylwekk, gdybś kiedyś chciał dorobić, będę wdzięczny poczekam na każdy termin. Chyba że ktoś zna jakieś namiary na warsztat w którym można byłoby przeprogramować takie coś ewentualnie jeszcze LCM-a III którego też już kupiłem, POZDRAWIAM.

Panowie,czytając te wypowiedzi zaczynam sie lekać z tą klapą,ale patrząc na Klapkę Damiana, chyba warto isć w zaparte :hah:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i M62
    Ja klapę montowałem jeden dzień, łącznie ze zrobieniem otworu na przewody oraz zabezpieczeniem go(cynk w spray;u,podkład,baza). Jeżeli ma się auto przed 6/96 to rzeczywiście może być trochę kłopotów, albo jeżeli ma się hydraulikę w "kawałkach" - wszystko nie jest wyciągnięte z tego samego auta. Ja tą, którą kupowałem, samemu wyciągałem i to z jednego auta, więc nie było żadnych problemów. Myślę, że problem, który tutaj wystąpił nie jest spowodowany programowaniem, lecz złym montażem, lub złym GM.
    W sumie to chyba LCM ma coś wspólnego z GM i może jest to kwestia za starego LCM'a.

Pozdrawiam

W sumie to chyba LCM ma coś wspólnego z GM i może jest to kwestia za starego LCM'a.
    LCM z GM ma tyle wspólnego, że są podłączone do tej samej wiązki. W przypadku klapy hydraulicznej GM komunikuje się z HKM. Zakodowanie modułu na pewno spowoduje przestawienie pewnych bitów w pamięci GM. Może to wpłynąć na poprawę pracy. Choć u Damiasa klapa zaczęła działać właściwie dopiero po zmianie GM na nowszą wersję.

Lockbud, ja jestem otwarty na spota, ale z przyczyn obiektywnych mało prawdopodobne jest spotkanie w Sosnowcu... Jeśli piszesz się na wycieczkę do Wawy, nie widzę problemu ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Ja jeszcze się zastawiam ale chyba powoli odpuszczam... nie chce mi się dokładać innej klapy + jeszcze malowanie do tego bo w moim kolorze to praktycznie nie mam szans żeby dostać. Powoli koszty przewyzszają efekt i chyba poszukam innego egzemplarza, który już to ma.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Lockbud, ja jestem otwarty na spota, ale z przyczyn obiektywnych mało prawdopodobne jest spotkanie w Sosnowcu... Jeśli piszesz się na wycieczkę do Wawy, nie widzę problemu
    Nawet nie myślałem żebyś mógł przyjechać do mnie w tej sprawie. Oczywiście że przyjadę, tylko kiedy będziecie organizować jakiś spocik w stolicy na którym będziesz, to wsiadam w taczkę i odwiedzam stolice. :D

Nawet nie myślałem żebyś mógł przyjechać do mnie w tej sprawie. Oczywiście że przyjadę, tylko kiedy będziecie organizować jakiś spocik w stolicy na którym będziesz, to wsiadam w taczkę i odwiedzam stolice. :D
    Tak jest bez sensu. Lepiej się po prostu umówić i załatwić sprawę. Na spotach za duże zamieszanie jest.

Uprawnienia umieszczania postów