U mnie też ciężko podnieść do góry, ale w moim przypadku winne są zużyte sprężyny gazowe klapy i jeżeli chodzi o wymianę lepiej kupić nowe w serwisie koszt około 300zł.Zamieszczone przez Kasia i Tomek
Oczywiście próbowałem z używkami, mam teraz 2 dodatkowe kpl. i gdyby nie to że kupiłem hydraulikę to 3 kpl. kupiłbym nowy w serwisie.
..........................
18.01.2010
Witam, było zimno ale dałem radę i założyłem tą hydraulikę klapy. Niby działa, ale po zmianie klapy i zawiasów nie za każdym razem klapa się otwiera i nie mogę wyregulować zamka żeby klapa odskakiwała w 100%. To znaczy, zapadka zamka jakby nie otwiera się do końca i nie pozwala unieść klapy przez hydraulikę, jak ustawię zamek żeby było dobrze to otwiera za każdym razem i podnosi, ale przejadę w inne miejsce gdzie auto stoi na innych nierównościach to już się nie otwiera, chyba że lekko jej pomogę dosłownie 1cm w górę żeby tylko zapadka zamka wyszła za bolec silnika od dociągania klapy i dalej działa już hydraulika. Zamykanie działa w 100%, czy miał ktoś taki przypadek?
Jeszcze jedno, jak zmieniam modół GMIII z auta w którym była ta hydraulika to cały czas kręci się silnik od dociągania klapy, czyżby był uszkodzony, czy to wina różnicy wieku sterowników, mój 94r tamten 2000r?
I jeszcze, czy dobrze zrobiłem że oleju do pompy dolałem na max ile tylko się zmieściło, czy jest gdzieś jakaś miarka od-do?
Dziękuję z góry za każdą podpowiedz. :)