Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Wątek: [ pozostale] Hydrauliczna klapa -> problem

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez Marcin_BMW
    Co do programowania to należałoby zaprogramować ją, bo inaczej nie zawsze otworzy się z pilota.
    Co ciekawe, po przekodowaniu też nie zawsze się otwiera z pilota, choć wszelkie testy pokazują, że niby wszystkie sygnały działają poprawnie....
    Mniemam że wspomniałeś tu o moim problemie :/ Ech no tak właśnie jest ale trzeba będzie jeszcze z tym powalczyć ;)

Cytat Zamieszczone przez lockbud
    mój zamek z pilota się otwiera, czy to znaczy że mam już ten kabel pociągnięty, czy jest to jeszcze jakiś inny kabel typowo do chydrauliki i będę musiał go pociągnąć, jeżeli tak to czy wie ktoś jaki to kolor i do której centralki za schowkiem on idzie?
    Otwiera się ale to jest zupełnie inny temat. Tak ma każda e38. Dodatkowy kabel trzeba podciągnąć od modułu sterującego hydrauliką (w bagażniku) i GM za schowkiem pasażera.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez young23
    ;( Odpowietrzaliśmy i nic nie dało ciągle te same objawy otwiera aż za dobrze a w dół ni hu hu
    Byłeś w Lesznie trzeba było mnie znaleźć, 50m dalej piłem piwko cycu :P
    Pokombinowalibyśmy wspólnymi siłami ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    A czy będzie pasować do mnie zestaw z 2000r 750, ja mam 94r 730, słyszałem że po lifcie są inne wtyczki, przynajmniej w fotelach, nie wiem jak może być z taką hydrauliką?

Nie wiem czy będzie pasować, ale kable na przód na pewno idą, oprócz tych do schowka, to idzie jeszcze do przycisku otwierania, który jest obok wajchy od maski. Swoją droga, czemu nie zrobili możliwości zamykania tym przyciskiem? Strasznie to wkurzające :/
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Cytat Zamieszczone przez lockbud
    A czy będzie pasować do mnie zestaw z 2000r 750, ja mam 94r 730, słyszałem że po lifcie są inne wtyczki, przynajmniej w fotelach, nie wiem jak może być z taką hydrauliką?
    Będzie pasować bez problemu.

Cytat Zamieszczone przez Jey
    idzie jeszcze do przycisku otwierania, który jest obok wajchy od maski.
    Ten przycisk ma każda e38 i z hydrauliką klapy i bez. Do tego przycisku nie prowadzi się żadnych dodatkowych kabli.
    Powtórzę jeszcze raz :) Z bagażnika trzeba poprowadzić kabel tylko do modułu za schowkiem. Reszta instalacji odbywa się w przedziale bagażowym :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

AHA! To tego nie wiedziałem. Myślałem że to jest tylko w wersji z hydrauliką :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Dzięki za podpowiedzi, zestaw powinien dotrzeć do mnie z końcem przyszłego tygodnia, nie wiem czy pogoda pozwoli mi go zamontować bo nie mam garażu a jest coraz zimniej, zobaczymy. Jak będę miał problemy przy montażu poproszę szanowne grono 7er jeszcze o pomoc, choć do tej pory dzięki waszym podpowiedziom i opisom problemów innych forumowiczów udało mi się zaoszczędzić sporo kasy naprawiając auto samemu. Szacunek dla wszystkich chętnie służących pomocą :medit: . Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    Ja się podłącze pod temat jak poznać czy jest hydraulika czy jej nie ma otwieranie z kluczyka jest ale po wduszeniu tylko bagażnik lekko się otwiera.to jest normalne.

Cytat Zamieszczone przez Kasia i Tomek
    ...jak poznać czy jest hydraulika czy jej nie ma??
    Bardzo prosto.

Klapa uchyla się zawsze. W wersjach z hydrauliką jest przycisk do zamykanie klapy po lewej stronie od zamka widoczne po otwarciu klapy. I przy lewym zawiasie jest siłownik. Jak nie masz (macie?) hydrauliki to klapa podnosi się ręką i to dość lekko :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    no to nie ma a jeżeli chodzi o podnoszenie to bardzo ciężko idzie :/

Uprawnienia umieszczania postów