Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: [ elektronika] telefon

Cytat Zamieszczone przez neon
    jakis prostokat (BMW GSM) i przykrecona do tego wtyczka antenowa ...i tyle ale nie wiem gdzie sie karte wklada
    i od góry masz z szparę wielkości karty kredytowej, wyciągasz kartę matkę z podłokietnika i wkładasz w nią kartę sim i od góry wsuwasz do tego czytnika w bagarku ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    dzieki "komando" bo juz podchodzilem do tego z 5 razy i wejscia na karte nie widzialem ... to pomyslalem moze to nie to a jednak .... tylko karty nie bylo gdzie wlozyc bo cele było zasyfione w jakies glinie blocie i takie tam i wejscia ani troche nie bylo widac ... nie wiem jakim cudem nawet fotke strzelilem sobie na pamiatke ;) wyczyscilem cala ta centralke w srodku i czyta wszystko jak trzeba ;)
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A tak przy okazji nie ma ktoś ori słuchawki na zbyciu? Ale interesuje mnie ostatnie wydanie tych słuchawek, które automatycznie wczytują język polski, mają 3 linie i dużo ikonek :D

Bo u mnie jednak winna jest słuchawka. Względnie mógłbym podmienić moją uszkodzoną na sprawną jak komuś telefon w aucie jest zupełnie zbędny
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    A ja mam dwa inne problemy, ale podobnie z telefonem, więc pozwolę się podpiąć, aby nie zaśmiecać forum...

Jeden to tak jak kolega powyżej pisał. Tel po wyjściu z auta i zamknięciu drzwi nadal się świeci. Tzn. jest włączony ZAWSZE.

Drugi. System głośnomówiący działa perfekt. Natomiast słuchawka albo nie działała jak kupowałem, albo odmówiła posłuszeństwa za mojej kadencji (nie wiem bo od niedawna używam telefonu). Nie reaguje na wciskane klawisze (jedynie na ON/OFF reaguje), a na wyświetlaczu komunikat BED HENDSET, czy jakoś tak? Zastanawiam się czy padnięta jest sama słuchawka, czy może któryś bezpiecznik?...

Aaa.. zastanawiam się też czy możliwe jest aby moją siódemka nie miała centralki w bagażniku? Bo albo nie mogę jej zlokalizować (chodzi o to urządzenie gdzie wkładamy SIM), albo po prostu go tam nie ma? :566:

Początkujący Użytkownik
    BMW
    728i
    czy kogos telefonik smiga na Tak Taku? czy trzeba inna karta zakupic?

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez jakuzipat
    czy kogos telefonik smiga na Tak Taku? czy trzeba inna karta zakupic?
    Mój śmiga na wszystkie.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Cytat Zamieszczone przez jakuzipat
    czy kogos telefonik smiga na Tak Taku?
    tak.
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735i
    Jedna kwestia... Czy te problemy z naszymi telefonami nie biorą się czasem stąd, że w czasach, kiedy e38 produkowano były jeszcze stare karty SIM na 5V i do takich kart te telefony były dostosowane? Z tego co czytałem obecnie SIM pracują na ok. 3V (3,3 chyba...) i stąd mogą być niekompatybilne... Wprawdzie nowe karty mogą nawet pracować poprawnie przy ok. 4,2 V i może karty tych operatorów, gdzie ta tolerancja napięciowa jest większa są w stanie zadziałać z telefonem w e38. Z ciekawości jeszcze zapytam: często używacie telefonów? (tych w aucie oczywiście) Ja nie użyłem jeszcze nigdy. Wprawdzie nie działa mi, ale nawet nie walczyłem z tym problemem za bardzo...
    Pozdrawiam

fm

Vip Vip Awatar PrzemoS
    BMW
    e91 2005 m47 2.0 d
    Używam do kiedy nie skończy mi się karta ;) co chwilę nową pakuję, miałem już orange, erę a teraz plus
    Pozdrawiam, Przemos

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Jak tylko jadę autem i muszę dzwonić to dzwonię z samochodowego. Wygodniej się z niego dzwoni podczas jazdy i przyjemnie rozmawia przez zestaw głośnomówiący. Jeszcze by się przydało ustawić przekierowanie z komórki na samochodowy :)
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów