Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: [ elektronika] telefon

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Mam problem, nie licząc totalnego bajzlu w bezpiecznikach w bagażniku dziwi mnie fakt ze w niektórych miejscach jest tylko 1 kabel tzn z jednej strony jest tylko jedna blaszka co w tedy? bezpiecznik który jest opisany ma tam być czy nie?

I jeżeli mam opisane, że mam servotronic to znaczy, że on jest na pokładzie?
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

coboss, nie zaczynaj ;)

Na temat servotronica już dyskutowaliśmy więc z ustaleniem tegoż faktu nie powinieneś mieć problemu. Jeśli w gnieździe bezpiecznika jest tylko jedna blaszka, to sprawa jest prosta - nie masz w aucie danego obwodu.

Etykietki od opisu bezpieczników są uniwersalne.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 4.4
    ja nie wiem ja chyba nie mam tego czytnika w bagazniku dzis kupilem karte play i nie dziala, pruff jes,t nie wiecie co moze pomoc w tej sytuacji ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730iA, 740iA, E65 750i
    Witam,
    Od kilku dni jestem posiadaczem 740iA i mam problem z telefonem.
    Telefon jest bezprzewodowy SIEMENS. Auto z grudnia 1998.
    Od razu po podłączeniu akumulatora na TV pojawia się opcja telefon. Karta SIM (Tandem) zainstalowana jest w aparacie. Telefon się inicjuje i po chwili wszystko działa jak należy. Można dzwonić, odbierać połączenia itp. Problem natomiast pojawia się jak zostawię samochód na dłuższy czas. Po ponownym uruchomieniu auta opcja telefon staje się czarna( tak jak code po uruchomieniu silnika- czyli niedostępne).
    Włączenie telefonu w niczym nie pomaga. Zestaw głośnomówiący i cała integracja telefonu z samochodem już nie działa. Po pewnym czasie opcja telefon z menu znika. Pojawi się dopiero przy ponownym odłączeniu akumulatora.
    Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tym temacie?

Próbowałem się dostać także do opisywanej na forum skrzyneczki od telefonu w bagażniku po lewej stronie. Jest tam pod dużą klapką panel do nawigacji i zmieniarka oraz mała klapka pod którą jakiś wielki moduł. Nie przypomina on w niczym centralki telefonu. Cy ktoś wie jak bezkolizyjnie otworzyć tą klapę by przynajmniej dostać się do żarówek. Nie chce niczego tam zepsuć.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Pokusiłem się jednak do ASO i dostałem info odnośnie zachowania telefonu:
    Wiesza się moduł telefonu - do wymiany 4,5k netto (tyle że oni najchętniej by mi całe auto wymienili)
    chyba przyje bez tej fajnej funkcji

Ale nadal nie wiem jak bez uszkodzeń otworzyć tą klapę z Navi i zmieniarką

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 manual 06.97
    klapa z navi i zmieniarka jest na zaczep z magnesami. trzeba po prostu zdecydowanie pociągnąć.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    :) może nieprecyzyjnie się wyraziłem
    Chodzi mi już o tą drugą pod spodem w którą wbudowana jest zmieniarka i navi. W 730 po prostu tam jest jeszcze jeden schowek i wystarczy to delikatnie przycisnąć do dołu i mamy na wierzchu moduł od TV. W tej taki patent nie działa. Wszystko jest sztywne. Nie zauważyłem żadnych śrubek do odkręcenia. Pewnie są zatrzaski ale nie chce niczego urwać.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730i ECE L A
    Kolego jesli masz nawigacje to bedziesz zmuszony niestety zaczac od jej wyjecia. Ramka od nawigacji trzyma ta wykladzine. Jak juz zwalczysz navi to po prostu bedziesz musial odpowiednio pociagnac za klapke i po sprawie.
    Szatan ma trzy szóstki. Ja mam siódemke :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 4.4
    Zastanawiam sie czy mozna rozebrac modul-czytnik karty sim .Moze ktos zna odpowiedz ?? :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    u mnie play tez nie dziala w podlokietniku ...a w bagazniku po lewej stronie za tapicerka mam tylko jakis prostokat (BMW GSM) i przykrecona do tego wtyczka antenowa ...i tyle ale nie wiem gdzie sie karte wklada.... bo wyskakuje caly czas cos insert kart sim a jak wloze obojetnie ktora strona to jest check kart ...
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Uprawnienia umieszczania postów