Jak mam to samo to z Wami nie gadam ;D![]()
Jak mam to samo to z Wami nie gadam ;D![]()
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
U mnie na przykład żadna z kart nie działa. Wczoraj sprawdzałem w telefonie i w bagażniku Orange, Plus i Era. Niestety we wszystkich przypadkach komunikat SIM KARTE PRUFEN. Jeszcze kilka miesięcy temu w czytniku słuchawki działał tylko Plus, a teraz juz nic nie działa mimo, ze tel. jest sprawny. Ktoś ma jakieś pomysły?? Z góry dziękuje.
Szatan ma trzy szóstki. Ja mam siódemke :D
siemasz , ja śmigam na HEYA , pogrzeb troche to może sie uda :medit:
Przesiądź się na PLAY to zdziwisz się jak polepszy się zasięg i jakość rozmów. W Heyah myślałem że telefon jest taki kiepski lub antena uwalona. Dodatkowy plus to konto ważne przez rok po dowolnym doładowaniu - w heyah ciągle mi się kończył okres ważności bo z tego telefonu w aucie nie korzystam aż tak często.Zamieszczone przez HORNETT39
Chciałem mieć dwie aktywne karty na jeden numer ale w salonie powiedzieli mi że tak sie nie da , jade autem - odbieram na głośnomówiącym - wychodze z auta - odbieram swój telefon ( wtedy w aucie jest niaktywna ) , wygodnie by było co ??? :D , bez dwóch numerów.
U mnie też mam komunikat sim karte prufen kupiłem więc centralkę tą z bagażnika wymiana nie pomogła, dalej to samo czy kolejne wymiany np. słuchawki mają sens czy jest jeszcze jakaś centrala pomiędzy sluchawką a centralką w bagażniku bo instalacja chyba jest ok skoro wyświetla załącza i wyłącza może ktoś ma jakiś pomysł.....
A ja mam inny dziwny problem z telefonem. Po wyjściu z auta trzeba go ręcznie wyłączyć gdyż będzie działał cały czas. Poza tym jednym problemem działa bez zarzutu. Jakieś propozycje jak się pozbyć tego problemu, lub gdzie w ustawieniach to zmienić.
W sieci Era jest usługa TANDEM. Nie wiem czy w chwili obecnej jest to jeszcze do wykupienia ale wiem, że kiedyś wykupione działają do dziś. Masz dwie karty sim z tym samym numerem. Pomyślane to było właśnie do auta.Zamieszczone przez HORNETT39
Mankament niestety jest taki, że aktywna jest zawsze TYLKO ta karta, która ostatnio wykonała jakąkolwiek operację w sieci. W instrukcji piszą, że żeby aktywować dany tel trzeba wpisywać kod 9600 - sprawdzałem że wystarczy zrobić cokolwiek.
Czyli wyłączając tel w samochodzie karta w telefonie zwykłym będzie nieaktywna dopóki nie zrobisz czegokolwiek w sieci - połączenie, sms, kody sieciowe do sprawdzania stanu konta/promocji. Do tego czasu jak ktoś będzie dzwonił będzie miał komunikat, że abonent niedostępny. Dość upierdliwe.
Napisz który to bezpiecznikZamieszczone przez bitek-bitek
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
coboss, na osłonie akumulatora, po wewnętrznej stronie masz rozpiskę....