Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: [ pozostale] jaki silniczek mi polecacie?dysponuje okolo 23

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Cytat Zamieszczone przez chemik666
    a jezdziles 320 d?to czuc od razu ze chciala by szybciej ale nie moze hahah.mam dosc ciaglych brakow.przemawia za mna w 728 te spalanie.ale tez mysle sobie ze jak sie przesiade na e38 to odechce mi sie sprintow.taka 7 to trzeba sie toooczyc...
    ......powiem Ci kolego ,że jest w tym sporo prawdy ;) :D
    W moim przypadku kierowałem się mocą ,ale nie tylko :) W mojej e38 posiadam 4.0 a mimo to spokojnie w mieście można zejść poniżej 15 l /100 -z tym że wszystko zależy właśnie od tej ''nogi'',ale to nie jest problemem :) bo fakt faktem 7er stworzony jest do dostojnej jazdy i tylko czasem gdy się zachce przełączy się na S ,a wtedy ......naprawdę potrafi pokazać mimo tego , że jest w automacie :hihi:
    W trasie natomiast( dla mnie) jest pożeraczem kilometrów i tak naprawdę podejżewam , że z czasem coraz mniej będziesz sprawdzał ile robisz kilometrów na kilkunastu litrach i będziesz chciał więcej tej niewątpliwej radości z jazdy :medit:
    Ja polecam 4.4 :papa: Pozdrawiam - 7er RULEZ

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38
    728 niestety sprinterem nie jest.... czuć wyrażnie, że trochę mocy jest tam jednak za mało... a tak na marginesie jechałem z kolegą 740d...ogień
    Kolego jeśli 740d to ogień, to 740i jest błyskawicą. Sorry za tekst ale nie przesadzajmy. Jeździłem 740d 740 4.0 i 4,4 litra i diesla raczej nie można przyrównać do benzyny.
    Nie zaczynaj znowu. Jak jechałeś dobitą 740d z uwalonymi przepływkami to nie porarzała :P Więc nie wiem o co walka. 740d jeżeli nie objedzie to na pewno nie zostanie objechane przez benzynę...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    coboss przestań być już fanatykiem diesla

i schodzić z tematu

a tak wogole robiłem test 740i 4,4 6b chip vs 740d chip

wyglądało to tak :

ja ruszyłem , on to myślałem że zgasił silnik
    za pompowała mu turbina i zaczął mnie powoli dochodzić po czym nM mu się skończyły i potem moc oraz zakres użytecznych obrotów i go objechałem jak tylko chciałem

uważam że porównanie 740i do 740d nie ma sensu

jeśli 740d rakieta , to 740i to wehikuł czasu ;)
    740d można porównać co najwyżej do 735
    a 730d do 728 lub 730

"Możesz mieć każdego Disela. Benzyna i tak jest szybsza." - Nikodem I. ;)

Wracając Do Tematu

Proponuję 728 Manual najchętniej model przed Liftowy , jak mocy mało można zmienić kolektor ssący + regulator ciśnienia + program i hmm można na zdrowym silniku uzyskać
    prawie około 220 koni stosunkowo tanim kosztem

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Spoko. Fanatyk Diesla się nie kłóci bo z doświadczenia wiemy wszyscy, że różnice nie powalają a kłótnie są o ułamki sekund ;p
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Taka mała uwaga. Nikoś, wszyscy wiedzą, że masz najszybszy i najlepszy samochód i jesteś najlepszym kierowcą i znasz się na wszystkim. To bardzo dobrze, bo ekspertów nigdy za wiele. Tyle tylko, że zwracając komuś uwagę na temat zbaczania z tematu sam piszesz posta w którym 3/4 są nie na temat i dotyczą Twoich wyczynów. Zatem moja prośba - również pisz na temat.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    jak tak czytam to nie wydaje mi sie zeby ten silnik w tej budzie nie dawal sobie rady!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    proponuje tylko 2 silniki:
    740 (4.4) i 750 (5.4)

przy czym tak jak prawi Sylwek7, wybralbym 750 :D

oba silniki sa porownywalne jezeli chodzi o osiagi (odrobine szybszy jest 5.4 ale to niewielka roznica). A faktycznie- jezeli zobaczysz ile to potrafi spalac przy ciezkiej nodze to i wolniej zaczniesz jezdzic. Bmw serii 7 ma to cos czego brakuje innym samochodom- czy jedziesz zajebiscie szybko, czy toczysz sie przez miasto i pozwalasz sie wyprzedzac innym, masz dokladnie taka sama frajde z jazdy.
    Pomysl o tym, ze 728- 740 to jest dokladnie to samo auto w srodku, natomiast 750 to juz inna bajka. Cale wnetrze wyglada inaczej, np. wszystkie elementy w srodku sa obite skora (deska, boczki, tunel), nie mowiac juz o tym ze w 750 jest lepszy spasik i nikt mi nie powie ze tak nie jest (sa oczywiscie ewenementy golasy).
    No i jeszcze jedna sprawa. Szukaj koniecznie autka w wersji Lang. Na 200 % bedziesz zadowolony. Zwykla "i" ma bardzo malo miejsca z tylu natomiast "iL"..... mniam, zeby to poczuc musisz siasc z tylu w zwyklej i w langu ;)
    pozdrawiam
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    o taka zachete mi chodzilo.dzieki kolego

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    jak dla niego problemem jest spalanie powyżej 15/100 przy ciężkiej nodze to ty mu 750il polecasz :x

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    jak dla niego problemem jest spalanie powyżej 15/100 przy ciężkiej nodze to ty mu 750il polecasz :x
    czytamy ze zrozumieniem kolego

a z tym spalaniem to jest tak:

4.4 bierze ok 15 litrow, 5.4 ok 20. Oczywiscie jest to spalanie normalne (moja 750 tyle palila)
    Ja zawsze liczylem spalanie tylko w jeden sposob- tankowalem auto pod korek i zerowalem licznik. Po wyjezdzeniu prawie calego zbiornika znowu zalewalem pod korek i liczylem kmy i litry. Nigdy nie mialem zaufania do komputerow, ktore jednak jakby nie bylo przeklamuja troszku ;)
    Pamietam test, ktory zrobilem w 750. Wlalem paliwka pod korek, zrobilem po wrocku 100km i znowu zalalem pod korek. Fakt, noge mialem w gorze ale chcialem sprawdzic ile wypije przy baaaaaardzo ekonomicznej jezdzie. Mam swiadka na ten eksperyment w postaci maskotki 7er.pl
    Do zbiornika weszlo ok 17,6 litra :shock:
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Uprawnienia umieszczania postów