To chyba DSC !? i hamuje przeednimi ko³ami hmm !?Zamieszczone przez NikosWariat
To chyba DSC !? i hamuje przeednimi ko³ami hmm !?Zamieszczone przez NikosWariat
DSC w stosunku Do ASC+T
wyhamowuje dodatkowo ko³a przednie oraz posiada czujnik skrêtu kierownicy
je¶li jest te¿ DSC to w przypadku benzyniaków jest elektroniczna przepustnica
Mod: Niko¶, nie pal kolejnego skrêta
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !
Nic podobnego. Uk³ad DSC nie potrzebuje elektrycznej przepustnicyZamieszczone przez NikosWariat
Tak samo jest bzdur±, ¿e uk³ad ASC+T hamuje tylnymi ko³ami. W jaki sposób? Czym?
Piszcie proszê na temat i prawdê, a nie co ¶lina na jêzyk przyniesie i nie wprowadzajcie w b³±d.
Prosta zasada. Nie wiem = nie piszê
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
jest wspólna pompa z pomp± od ABSuTak samo jest bzdur±, ¿e uk³ad ASC+T hamuje tylnymi ko³ami.
jak bêdziesz siê bawi³ które¶ dnia jaka¶ e38 to pod³±cz ja pod kompa wejd¼ w ASC i masz nawet test tej pompy
![]()
sylwek7 przykro mi ale nie masz racji , powiniene¶ siê wstydziæ pracuj±c w ASO BMW
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !
sprawdzê - oczywi¶cie. Swoja drog± to nie jest napisane, ¿e ASC+T hamuje tylne ko³a, ale spraswdzê
A co z teori± elektrycznej przepustnicy w DSC? Jako wielki gaziarz i nie tylko oczekujê ¿e znów po³o¿ysz mnie na ³opatki ;)
Sorry za OT
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
hmm po prostu siê nie spotka³em a DSC + mechaniczna przypustnica
Co do DSC to w³a¶nie my¶la³em ze hamuje przednimi ko³ami (tak to s³ysze jak wpadam w po¶lizg) i robi to pompa - taka ma³a na podszybiu ko³o zbiorniczka na p³yn.. w przypadku ASC czy te¿ ASC+T takiej nie widzia³em...
DSC na pewno hamuje te¿ przednimi ko³ami, czuje to gdy trochê przeginam w jednym z d³ugich zakrêtów jakie mam do pracy, jad±c w nim ponad 140km/h (nowa droga) czujê, ¿e auto samoczynnie mnie wyhamowuje wtedy mruga mi kontrolka DSC
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
ja to staram siê je¼dziæ z Wy³±czonym ASC/DSC
wole mieæ to rozwi±zane sprzêtowo (zawieszenie beton -50mm , dobre kapcie)
A ja sypiam w kalesonach - co ma piernik do wiatraka ??Zamieszczone przez NikosWariat
Pisz na temat o ró¿nicach, a nie co robisz ...