Witam wszystkich forumowiczów po dłuuuugiej przerwie!

Mam masę tematów do nadrobienia, między innymi zmiana szaty forum ;) Sytuacja zmusiła mnie do wyemigrowania i to właśnie spowodowało mój zastój w aktywności forum.

Zmian w aucie nie dużo ale myślę, że warte krótkiego opisu.
Najpierw fotki robione tuż przed wyjazdem z Polski.

Po zrobieniu 1300km do Holandii skrzynia biegów w Bumie odmówiła posłuszeństwa. Dała radę jeszcze pojeździć krótkie odcinki przez 2 miesiące aż wyjąłem ją i wysłałem do Polski. Okazało się, że wszystkie gumowe elementy ( oringi itp.) zmieniły stan z gumy na plastik. Olej lał się po całej skrzyni jak i na zewnątrz. Przyczyną prawdopodobnie było przegrzanie skrzyni. Masa siwych włosów podczas remontu i wysyłek do NL. Po zamontowaniu zregenerowanej skrzyni okazało się, że sprzęgło nie pasuje otworami do koła zębatego. Znów wysyłka i wymiana na odpowiednie sprzęgło. W następnym tygodniu mogę już montować skrzynię na miejsce.

W międzyczasie wymieniłem odmę ( dostęp bez skrzyni - bajeczny), wymiana uszczelek i o- ringów od rozdzielacza wody i dekla nad zimeringiem wału. Wymiana pompy paliwa, tarcz hamulcowych z klockami ( przód, tył) i wiele innych drobiazgów. Udało mi się zakupić w NL używany tłumik środkowy i końcowy od e32 740 w stanie bardzo dobrym. Muszę teraz cały wydech poskładać do kupy ( stary wydech - ser szwajcarski )

Wszystkie te czynności i sytuacje spowodowały, że samochód zostaje u mnie na stałe i będę kontynuował remont wszystkich niezbędnych elementów a jest ich co nie miara :)

Pozdrawiam serdecznie !!!

Jurij