Witam mam felgi na ktore 16 jest za mala a 17 za duza znalazlem 5 sztuk na jednej byla opona jak w temacie 240/55 R4,5
z jakiego kraju pochodza takie felgi lub opony
Witam mam felgi na ktore 16 jest za mala a 17 za duza znalazlem 5 sztuk na jednej byla opona jak w temacie 240/55 R4,5
z jakiego kraju pochodza takie felgi lub opony
A nie są to przypadkiem tzw "calówki" !? wiem ze E32, E34 miewały takie felgi ...
a co to oznacza i skad takie opony
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=739834472
pewnie opony nie potrzebne są nie calowe tylko metryczne
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
To są felgi typu amerykańskiego. BMW wychodziło na takich felgach w Stanach Zjednoczonych. Ciężko kupić opony do tego typu felg. Ja jestem świeżo po sprawie z takim gościem od którego kupiłem te felgi jako 17". W warsztacie okazało się, że żadna opona nie pasuje. Oddałem je od razu. Co najlepsze to nie ma nawet takich opon w sklepach i hurtowniach oponiarskich.
Zamieszczone przez Jurij
To sa felgi METRYCZNE pelna nazwa rozmiaru opon to 240/55 R415 - i to nie ma nic wspolnego z ameryka ;D ;D Te opony to pierwsze runflaty - BMW w latach 80tych probowalo przeforsowac ten rozmiar opon na rynek jednak bez powodzenia.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Tak mi powiedział oponiarz. Najwidoczniej marny... ;) Co nie zmienia faktu, że felgi nie mają powodzenia.
To nie były run flaty - poczytaj w googlach - "michelin TRX"
TRX nie było stosowane tylko w BMW ;)
dokladnie :DZamieszczone przez xsilver
Jasne ze to nie sa takie runflaty jakie znamy dzis- te opony to PIERWSZA, i do tego w miare udana proba, zrobienia ogumienia na ktorym poruszajace sie auto po wystrzale opony nie zmienia gwaltownie toru jazdy ;)Zamieszczone przez xsilver
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!