Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: PDC - JAK SIÊ DOSTAÆ DO CZUJNIKÓW PRZÓD I TY£

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008

PDC - JAK SIÊ DOSTAÆ DO CZUJNIKÓW PRZÓD I TY£

Cze¶æ

Potrzebuje wymieniæ sobie kilka czujników.

Je¶li chodzi o ty³ to napiszê jak by kto¶ nie by³ jeszcze wtajemniczony, ¿e siê ¶ci±ga t± listwe na której s± zamieszczone czujniki (zdecydowanym ruchem szarpiemy ja do góry) i po temacie.

No ale z przodu niestety próbowa³em siê do tego dobraæ i niestety bezskutecznie. Proszê do¶wiadczonych w tym temacie kolegów o pomoc.

Z góry dziêki.
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

To zale¿y, czy masz spryskiwacze lamp czy nie. Je¶li nie masz, to podwa¿asz p³askim wkrêtakiem listwê przy tablicy rejestracyjnej i demontujesz. Je¶li masz spryskiwacze, to najpierw musisz je zdemontowaæ, a potem tak samo, jak napisa³em wy¿ej.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    mam spryskiwacze, jak je zdemontowaæ?

a nie mo¿na np. wyj±æ lampy czy kierunkowskazu? akurat w moim przypadku chodzi o ten skrajny czujnik
    pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez janek500
    mam spryskiwacze, jak je zdemontowaæ?

a nie mo¿na np. wyj±æ lampy czy kierunkowskazu? akurat w moim przypadku chodzi o ten skrajny czujnik
    Spryskiwacze odkrêca siê od wewn±trz (nakrêtka plastikowa pod klucz bodaj¿e 22) musisz odkrêciæ os³onki, które s± przy zakolach i wtedy jest jaki¶ dostêp....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    Cytat Zamieszczone przez janek500
    zdecydowanym ruchem szarpiemy ja do góry) i po temacie.
    jaki¶ debil wepchn±³ mi jeden czujnik do srodka w tylnej listwie,wystarczy szarpn±æ do góry tak i nic nie pourywam??nie robi³bym tego ale przy cofaniu ca³y czas mi pipczy ci±g³ym albo przerywanym pipczeniem wiec mysle ¿e czujnik jest dobry(oby)

Tylna listwa to ¿aden problem... Lekko podwa¿asz z dowolnej strony i ci±gniesz do siebie. Licz siê jednak z konieczno¶ci± wklejenia gniazda pod czujnik, bo mo¿e siê okazaæ, ¿e samo wci¶niêcie nie pomo¿e...

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Mi wpad³ przedni, ju¿ mia³em ¶ci±gaæ po raz setny zderzak, ale widze ¿e jest jaka¶ nadzieja na wykrêcenie spryskiwacza ze zderzakiem na aucie? :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    je¿eli przedni zewnêtrzny to ogarniasz temat zdejmujac ko³o i odkrecasz nadkole i normalnie ogarniasz temat rêk± siegasz sorry za pisownie ale troche jestem wczorajszy ;)
    pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    740i M62
    Sk±d
    Warszawa
    Aby wymontowaæ skrajny lewy przedni, wystarczy tylko wyj±æ kierunkowskaz.

Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    sylwekk, od wewn±trz to znaczy...? ktorêdy siê dobraæ do tej nakrêtki? kana³ potrzebny?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •