Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: 725tds problem z dr¿êniem silnika na wolnych obrotach

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008

725tds problem z dr¿êniem silnika na wolnych obrotach

Witam , mam taki problem , choc nigdy nie mialem problemow z moim TDS`em ale wiadomo ¿ê w koñcu musia³y przyjsc ..

wiec sprawa wyglada tak .. silnik na wolnych obrotach czyli na "N" czy na "P" chodzi tak dziwnie.. czuc takie wieksze wibracje w samochodzie i s³ychac ¿e nie chodzi tak jak powinien

co to mo¿e byc ? jest jaka¶ konkretna rada czy to mo¿e byc wiele przyczyn ?

mo¿e to byc wina ¶wiec ?

Autko ma moc tak jak wcze¶niej , nic jej nie uby³o ale jednak nie chodzi tak jak trzeba
    a te wibracje s± denerwuj±ce
    Tomek

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    Wawa
    mo¿e, mam co¶ bardzo podobnego, osiagi te same ale jednak co¶ popierduje, win± s± prawdopodobnie ¶wiece (tak mówi kolega sylwek7 :)) iskra zanika

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez bryce
    mo¿e, mam co¶ bardzo podobnego, osiagi te same ale jednak co¶ popierduje, win± s± prawdopodobnie ¶wiece (tak mówi kolega sylwek7 :)) iskra zanika
    halo mowa o TDSie - a tu iskry nigdy nie bylo i nie bedzie ;)
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    pewnie koñcówki wtrysków + kalibracja ...

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask

Re: 725tds problem z dr¿êniem silnika na wolnych obrotach

Cytat Zamieszczone przez tommekz
    Witam , mam taki problem , choc nigdy nie mialem problemow z moim TDS`em ale wiadomo ¿ê w koñcu musia³y przyjsc ..

wiec sprawa wyglada tak .. silnik na wolnych obrotach czyli na "N" czy na "P" chodzi tak dziwnie.. czuc takie wieksze wibracje w samochodzie i s³ychac ¿e nie chodzi tak jak powinien

co to mo¿e byc ? jest jaka¶ konkretna rada czy to mo¿e byc wiele przyczyn ?

mo¿e to byc wina ¶wiec ?

Autko ma moc tak jak wcze¶niej , nic jej nie uby³o ale jednak nie chodzi tak jak trzeba
    a te wibracje s± denerwuj±ce
    Wyglada na poczatek konca nastawnika pompy wtryskowej... lub uszkodzona poduszke pod silnikiem...
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    Wawa
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez bryce
    halo mowa o TDSie - a tu iskry nigdy nie bylo i nie bedzie ;)
    kurw... :hah: :hah: grunt to czytac ze zrozumieniem :D sry

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    równie dobrze mo¿e byæ wtrysk steruj±cy ..

k±t zap³onu ...

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Albo koñcz±cy siê t³umik drgañ skrêtnych na kole pasowym. Albo koñcz±cy siê napinacz paska wieloklinowego.... Wibracje, szczególnie na wolnych obrotach mog± te¿ pochodziæ od elementów uk³adu dolotowego. Opisz mo¿e bardziej precyzyjnie, jak to brzmi, czy s³ychaæ to tylko w ¶rodku, czy te¿ na zewn±trz....

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Wyglada na poczatek konca nastawnika pompy wtryskowej... lub uszkodzona poduszke pod silnikiem...
    Poduszka raczej odpada, w zasadzie, jak poduszka jest zerwana, to silnik na wolnych chodzi jako¶ tak bardziej miêkko.... Nastawnik? Mo¿liwe, ale przy tych nowszych nastawnikach raczej problemy tego typu s± rzadko¶ci±

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    nie wiem jak mam to wam wytlumaczyc , poprostu czuc wibracje i silnik nie chodzi tak ³adnie jak kiedy¶ , tak jakby nie równo ...

trzeba bedzie zawiezc do mechanika .

czyli to nie swiece tak ?
    Tomek

Nie wiem, o jakich ¶wiecach my¶lisz..... Niesprawno¶æ ¿arowych zaobserwujesz, je¶li bêdziesz mia³ problemy z rozruchem zimnego silnika. Przyjrzyj siê jeszcze uk³adowi dolotowemu, bo przyczyn± wibracji mo¿e byæ roz³±czony tunel dolotowy od filtra do ch³odnicy intercoolera.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •