Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: [mechanika] piszczace klocki hamulcowe

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2009

[mechanika] piszczace klocki hamulcowe

mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
    czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo

Piszcz± to z regu³y klocki. Albo siê dotr± i przestan± albo nie przestan± :D Generalnie to klocki piszcz± wtedy gdy odklei siê od nich taka zewnêtrzna blaszka, która prosto mówi±c s³u¿y w³a¶nie do tego aby klocki nie piszcza³y ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

czêsty k³opot w ori klockach :razz:

Zdejmij klocki, odt³u¶æ je dok³adnie (równie¿ z tej strony od zacisku i t³oczka), pomaluj powierzchnie (NIE CIERNE!!) preparatem przeciw piskom (taki klej w sprayu) i za³ó¿ w jarzmo.

Problem w tym, ¿e przy delikatnym hamowaniu, klocek drga i przez to piszczy. Przyklejenie go do zacisku i t³oczka przewa¿nie pomaga ;)
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Przykra sprawa i nie tylko z klockami ori ...
    Kiedy¶ klocki by³y z azbestem - w chwili obecnej dodawane s± opi³ki metalu ( nikt nie wie po co - chyba tylko aby wkurzaæ piskami) Na chwilê obecn± nie polecam klocków Meyle - skubañstwo nawet w pude³ku piszczy .

Jedyna rada to zrobiæ tak jak proponuje Sylwek7 ... Albo zrobiæ g³o¶niej muzykê ...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e30 328
    Sk±d
    Poznañ
    Widzê ¿e nie tylko ja mam ten problem wnerwiaj±ce jest piszczenie rozumiem w Calibrze czy jakim¶ Golfie ale w 7er :(
    Gaz to ¶mieræ a my nie chcemy u¶miercaæ naszych aut!!
    Bardzo M±dry Wybór

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Mam podobnie - ca³e hamulce nowe - 4 tarcze oryginalne BMW i klocki textar takie jak na pierwszy monta¿ - i tak delikatnie popiskuj± - ale na szczê¶cie delikatnie i tylko czasem i mnie nie dra¿ni± ...

Wcze¶niej mia³em klocki chyba lucasa - to by³a masakra .

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Na chwilê obecn± nie polecam klocków Meyle - skubañstwo nawet w pude³ku piszczy .
    Pad³em na cyce ;D ;D ;D ;D ;D

---------------------------------
    Ogólnie prawo ma piszczeæ ka¿dy klocek do póki siê nie u³o¿y dobrze na tarczy w szczególno¶ci gdy te tarcze widz± ju¿ kolejne z rzêdu klocki :)
    Jak piszczenie po jakim¶ czasie nie ustanie to... to ja my¶la³em, ¿e nie ma patentu ale ch³opaki ju¿ go zdradzili :)
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E38
    Sk±d
    Zielona Gora
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Na chwilê obecn± nie polecam klocków Meyle - skubañstwo nawet w pude³ku piszczy .
    Genialne!!! Musze se to zapisac :D :D :D
    A propo hebli to ostatnio poraz setny ogladalem Transporter i w scenie jak wyjezdzal e38 ze stacji bezynowej przyhamowal i tez mu zapiszczaly hamulce hehe Chyba na calym swiecie wiara ma z tym problem.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •