mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
Piszcz± to z regu³y klocki. Albo siê dotr± i przestan± albo nie przestan± :D Generalnie to klocki piszcz± wtedy gdy odklei siê od nich taka zewnêtrzna blaszka, która prosto mówi±c s³u¿y w³a¶nie do tego aby klocki nie piszcza³y ;)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
czêsty k³opot w ori klockach :razz:
Zdejmij klocki, odt³u¶æ je dok³adnie (równie¿ z tej strony od zacisku i t³oczka), pomaluj powierzchnie (NIE CIERNE!!) preparatem przeciw piskom (taki klej w sprayu) i za³ó¿ w jarzmo.
Problem w tym, ¿e przy delikatnym hamowaniu, klocek drga i przez to piszczy. Przyklejenie go do zacisku i t³oczka przewa¿nie pomaga ;)
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
Przykra sprawa i nie tylko z klockami ori ...
Kiedy¶ klocki by³y z azbestem - w chwili obecnej dodawane s± opi³ki metalu ( nikt nie wie po co - chyba tylko aby wkurzaæ piskami) Na chwilê obecn± nie polecam klocków Meyle - skubañstwo nawet w pude³ku piszczy .
Jedyna rada to zrobiæ tak jak proponuje Sylwek7 ... Albo zrobiæ g³o¶niej muzykê ...
Widzê ¿e nie tylko ja mam ten problem wnerwiaj±ce jest piszczenie rozumiem w Calibrze czy jakim¶ Golfie ale w 7er :(
Gaz to ¶mieræ a my nie chcemy u¶miercaæ naszych aut!!
Bardzo M±dry Wybór
Mam podobnie - ca³e hamulce nowe - 4 tarcze oryginalne BMW i klocki textar takie jak na pierwszy monta¿ - i tak delikatnie popiskuj± - ale na szczê¶cie delikatnie i tylko czasem i mnie nie dra¿ni± ...
Wcze¶niej mia³em klocki chyba lucasa - to by³a masakra .
Pad³em na cyce ;D ;D ;D ;D ;DZamieszczone przez Neuf
---------------------------------
Ogólnie prawo ma piszczeæ ka¿dy klocek do póki siê nie u³o¿y dobrze na tarczy w szczególno¶ci gdy te tarcze widz± ju¿ kolejne z rzêdu klocki :)
Jak piszczenie po jakim¶ czasie nie ustanie to... to ja my¶la³em, ¿e nie ma patentu ale ch³opaki ju¿ go zdradzili :)
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
Genialne!!! Musze se to zapisac :D :D :DZamieszczone przez Neuf
A propo hebli to ostatnio poraz setny ogladalem Transporter i w scenie jak wyjezdzal e38 ze stacji bezynowej przyhamowal i tez mu zapiszczaly hamulce hehe Chyba na calym swiecie wiara ma z tym problem.