Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Parkowanie "pod blokiem"

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    A ja niestety parkuje pod chmurką przy bloku.
    Chąc schować auto "w domku", musiałbym dość dużo zapłacić i ganiać kawałek, albo mieć daleko do auta, co mi się nie kalkuluje.

Parking mam dośc porąbany - ciasno, czasem nie maj jak przejechać przez cały, nie mówiąc o zaparkowaniu - ale zawsze jakoś sobie radzę.

No ale nie ma mowy o zatarciach, każdy się stara wobec sąsiadów, a co do aut to obok mnie ....prócz zwykłych aut w znacznej części o wartości poniżej przyzwoitej wypłaty miesięcznej ustawiają się jeszcze subaru impreza wrx, porsche cayenne, porsche carrera4, bmw e39 m5, opel vectra (rocznik 2006).
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Chąc schować auto "w domku", musiałbym dość dużo zapłacić i ganiać kawałek, albo mieć daleko do auta, co mi się nie kalkuluje.
    Dokładnie... Mam wrażenie, że jakby niektórzy z wypowiadających się w tym wątku usłyszeli np. warszawskie ceny, to by zeszło im nieco animuszu...
    Nie mówiąc o odległości i o tym że w dobrych miejscówkach często nie ma wolnych miejsc.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Dokładnie... Mam wrażenie, że jakby niektórzy z wypowiadających się w tym wątku usłyszeli np. warszawskie ceny, to by zeszło im nieco animuszu...
    Nie mówiąc o odległości i o tym że w dobrych miejscówkach często nie ma wolnych miejsc.
    Może nie do końca się zrozumieliśmy... ale ja nie mam w pobliżu jakiegoś krytego parkingu, a i w moim rejonie jest nie za dużo garaży, nie mówiąc by kogoś przekonać by swoje auto trzymał na zewnątrz tylko dla tego by ktoś inny miał gdzie swoje zamknąć.
    Dla porównania - u mnie w budynku s ą 2 garaże, a pod blokiem stoi średnio 60-70 rydwanów, nie mówiąc o innhych blokach/parkinagach w rejonie
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Może nie do końca się zrozumieliśmy... ale ja nie mam w pobliżu jakiegoś krytego parkingu, a i w moim rejonie jest nie za dużo garaży, nie mówiąc by kogoś przekonać by swoje auto trzymał na zewnątrz tylko dla tego by ktoś inny miał gdzie swoje zamknąć.
    Ale ja właśnie o tym mówię. U mnie też parkingi kryte/podziemne nie stoją na każdym rogu, garaże "wolnostojące" to w ogóle jakiś relikt, a najzwyklejsze parkingi osiedlowe są często zarezerwowane na ileś lat w przód (np. kolejka kilkunastoosobowa, przy rotacji rzędu 1-2 osoby rocznie).

W ścisłym Śródmieściu to już w ogóle masakra. Pod budynkiem Sądu Najwyższego płaciłem kiedyś 300 PLN / miech. I na koniec smaczek - parking w Rondo 1 kosztuje coś ponad 600 PLN miesięcznie... ;D
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    No Warszawa się ceni ja za miejsce parkingowe w podziemiu na własnośc (tzw garaż według developera) musiałem wybecalować 25 koła. Koniec z końcem jednak nie żałuję bo sąsiedzi pod blokiem o godz 18-19 nie mają gdzie zaparkować - ogólna masakra. Pomimo że osiedle strzeżone było kilka przypadków zarysowań lub przytarć a winnego nie było - cholernie przykra sprawa :(

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    ...też miałem przymusową wizytę u lakiernika po nocy pod blokiem i od 2 miechów stwiam na parkingu podziemnym ale z indywidualnymi zamykanymi garażami...

...150zł/miesiac...spokojna noc-bezcenna :hihi:

Początkujący Użytkownik
    [quote="e32maaaciek"] stwiam na parkingu podziemnym ale z indywidualnymi zamykanymi garażami...

[quote]

boże marzenie :D i cena też nieodstrasza

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Mój znajomy - straszyliwy centuś- wszystko co do grosza zawsze podlicza - miał auto na parkingu i baba mu własnie przy otwieraniu drzwi przytarła. Widział to z daleko i poszedł za nią do sklepu, kazał jej przyjść pod auto i zrobił jej max awanture i z OC wypłacili mu chyba ok 500zł za malowanie całego elementu :D - szczegułów nie znam bo wiem do z 2giej ręki :)

Uprawnienia umieszczania postów