Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Metoda "ZAMKA BLYSKAWICZNEGO" - jak Ty sie zachowu

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Fantastyczny reportaż takie rzeczy powinny być edukacyjnie puszczane w TVP bardzo często. Krótkie reportaże o takim tonie wypowiedzi i takim podejściu jak ten, to chyba jedyny sposób na prawdziwe wyedukowanie setek tysięcy bezmyślnych kierowców na naszych drogach!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Fantastyczny reportaż takie rzeczy powinny być edukacyjnie puszczane w TVP bardzo często. Krótkie reportaże o takim tonie wypowiedzi i takim podejściu jak ten, to chyba jedyny sposób na prawdziwe wyedukowanie setek tysięcy bezmyślnych kierowców na naszych drogach!
    Niestety narazie jak powaleni w kółko tylko o prędkosci nawijają i nic więcej, nakręcają i szczują tylko kierowców na siebie a rząd i policja sie śmieje i cieszy bo kasa im leci z mandatów bezdyskusyjnie, bo za karanie za jazde lewym pasem czy niestosowanie innych przepisów to juz trzeba sie nakłucić......

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Za jazdę lewym pasem wg taryfikatora jest mandat 100pln + 2pkt, ale policja ma to w dupie, bo musieliby raczej jechać za delikwentem i go zatrzymać, bo jak z pobocza go chwycą (ryzykując że na prawym ktoś takiego mundurzaka rozjedzie ;D ), to się klient wywinie że 100 czy 300m wcześniej zjechał bo zaraz skręci w lewo.

Mnie zawsze wkur..... jak taki jedzie, blokuje lewy pas, zmienia pasy bez kierunkowskazu, albo włącza migacz jak już skręca.
    Albo...wczoraj np. gnałem sobie wieczorem (ciemno już było) po "siódemce" Jędrzejów-Kraków, a za mna jechał jakiś debil cytryną srebrnął WF 78xxx i że nie mógł mnie (bo nie dawał rady się utrzymać) wyprzedzić, a chciał to mi długimi migał - myślałem że może ktoś znajomy to zwolniłem i zjechałem, a ten mnie skubnął radośnie. Potem jechał...(inaczej tego nie nazwie) jak pojebany - wyporzedzał na łukach, na "enterach" (czyli pasach lewoskrętu dla przeciwnego kierunku), na skrzyżowaniu, aż mi zniknął.

A czemu w Polsce ludzie nie potrafią jeździć na zamek?? Bo z jednej strony to nie jest uzasadnione przepisami, a po drugie ludzie (nie wszyscy, nie szuflatkuję tu całego narodu) z natury są złośliwi i nieprzyjacielscy, i sądzą, że skoro taki nie zechce wpuścić kogoś to i on nie zostanie wpuszczony z lewego pasa.
    I tu tirowcy mają swoją metodę, że toczą się powoli środkiem zajmując 2 pasy na raz, weięc robią 2 wykroczenia - 1. tamowanie ruchu, 2. zajmowanie więcej niż jednego pasa ruchu.

Ja osobiście jak juz jadę w takim miejscu to mijam cały ciąg i od jakichś 50m przed szykaną szukam kulturalnej osoby co mnie wpuści - zawsze skutecznie. z drugiej strony jak ktoś nie jest nachalny i się nie tyje "na otarcie lakieru", to sam mu kiwam ręką że go wpuszczę.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    Co do 'zamka błyskawicznego' na drodze to najpierw trzeba nauczyć kierowców tej metody.Jadzie taki do końca i zamiast wjechać tam gdzie jest miejsce to ładuje sie prosto pod koła(najczęsciej TIRA)lub wali jak mu braknie miejsca w barierki(teraz za takimi ustawiają worki z piaskiem do wyhamowania samochodów)Dlaczego kierowcy TIR-ów blokują pasy-posadziłbym takiego delikwenta w 40 tonowym zestawie i kazał co chwilke ruszać i stawć to odrazu oduczyłby się takiej jazdy do samego końca!Każdy próbuje sobie jakoś radzić.

Uprawnienia umieszczania postów