Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 83 z 83

Wątek: Twoje pierwsze auto i wspomniena z nim związane:-))

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Cytat Zamieszczone przez wnukus
    Kruczek polega na tym ze auto musisz oplacic w skarbowce, ubezpieczyc a jesli go nie przerejestrujesz to moga tylko palcem pogrozic ;) Przepis jest, ale kar za niego nie ma.
    Czyli co - jeździ się cały czas na dowodzie rej. kogoś innego i ta osoba jest też ostatnią wpisaną w Karcie Pojazdu? A ubezpieczenie wykupujesz już na siebie? W sumie faktycznie wydaje się to możliwe - tak samo możesz jeździć autem leasingowanym czy pożyczonym.
    Dokladnie tak. Po zakupie skoczylem do US - pokazalem 3 umowy od osoby w dowodzie do mnie, oplacilem i git. Pozniej do HDI z umowami, dostalem polise na moje nazwisko i tyle. Sprzedalem samochod, dolaczylem wszystkie umowy i autko dalej smiga:)
    Znajomy ma samochod od 5 lat ktorego nie przerejestrowuje bo ma stare blachy i strasznie mu sie podobaja. Niestety w tym roku ostatnie miejsce na przeglad mu zostalo, wiec bedzie musial w koncu przerejestrowac i nowe blaszki dostanie.

Doświadczony Użytkownik Awatar grabol
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Zanim mialem prawko mialem 2 Fiaty 125p z kumplem i potem tylko mojego Taunusa..

Potem gdy mialem prawko i legalnie zaczolem sie poruszac to juz Trabantem 605s , i po 2 tyg dlugich wieczorow w "upiekszanie"jego udalem sie na spot CartoonTrabant gdzie posypaly sie propozycje zakupu mojego "mlodego dziecka"..
    Zaproponowali mi o wiele wiecej niz bym chcial i tak uzbieralem na moje pierwsze BMW ktorym byloo E30 323 ... :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Czyli co - jeździ się cały czas na dowodzie rej. kogoś innego i ta osoba jest też ostatnią wpisaną w Karcie Pojazdu? A ubezpieczenie wykupujesz już na siebie? W sumie faktycznie wydaje się to możliwe - tak samo możesz jeździć autem leasingowanym czy pożyczonym.
    Tak ale jest też coś lepszego. Jak jeździsz na cudzym dowodzie rej. To możesz kupować sobie OC miesięczne za około 60zł (+ 20zł przesyłka) (oficjalnie jak coś to możesz tłumaczyć się, że auto na sprzedaż) OC wychodzi wtedy śmieszne. Np. ja nie mam żadnych zniżek a auto mam 3,5 litra pojemności więc zamiast płacić około 3 tysięcy na rok płacę duużo mniej. A zniżki mogę sobie naliczać np. na zarejestrowaną na mnie jakąś przyczepę.

Uprawnienia umieszczania postów