Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83

Wątek: Twoje pierwsze auto i wspomniena z nim związane:-))

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Dobrze że nie miałeś pasażera bo nie miał by tyle szczęścia co ty..
    dobrze :D :D :D :D
    Tuz przed wypadkiem odebralem moja corke od tesciow i oni widzieli jak razem wyjezdzamy , ale podczas podrozy poklucilem sie z nia i odwiozlem ja do domu ,nikt o tym nie wiedzial . wiec policja tesciowie i straz szukali pasazera w krzakach .
    Wyjasnilo sie dopiero jak ktos zadzwonil do domu powiadomic zone .
    Zajeb....ty fuks
    No dobra ale to inny tamat niz ten z tytulu
    Pozdro Z UK

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Jeśli chodzi o motocykl to pierwszy był ten mało spotykany "motocykl"
    http://images.google.pl/imgres?imgur...a%3DX%26um%3D1

Pierwszy pojazd, który kupiłem w salonie. To był stres ;D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Początkujący Użytkownik
    BMW
    było e36
    Jestem jeszcze straszny szczyl, więc trochę głupio będę wyglądał w towarzystwie, ale moim pierwszym autem była Alfa 156 z 2002 roku. Jako kompletny laik pojechałem z koleżanką z liceum (oczywiście równie dobrze zorientowaną) żeby przepłacić jakieś 20% za auto które, jak się szybko okazało, miało uszkodzony silnik (komuś zerwał się pasek rozrządu, naprawili to po kowalku i heja sprzedajemy). Eksploatację rozpocząłem więc od generalnej naprawy silnika, żeby mieć pewność jakości wykonania pojechałem do ASO. Faceci we Fiacie to najwyższej klasy profesjonaliści, więc po 5 reklamacji wymienili mi silnik na zupełnie nowy. 3 miesiące później facet w Civicu uraczył się moim tyłem a ja utwierdziłem się w przekonaniu, że nad tym autem wisi jakieś fatum i sprzedałem rozbite:)
    Poluję na "siódemkę", dopieszczoną e32 albo sprawną e38:)

Początkujący Użytkownik
    A moje pierwsze autko to był poczciwy bombel czyli Fiat 126el. Imię jego było "wacuś". Kolor kanarkowy (taki żółto-pomarańczowo-sraczkowaty). Wersja el czyli "elegant" podgrzewana tylna szyba, uchylne okna z tyłu i coś jeszcze z wypasów ale nie pamiętam, tak czy siak jak sami się domyślacie nie były to tanie rzeczy :D kupiłem go za pierwszą kasę i frajdy jaką mi dał nie odbierze nikt.. Pierwsze prawdziwe car-audio zrobione z pękniętego głośnika, i jakiś starych szafek... pierwsze przyciemnione szyby na folie i farbki plakatówki... pierwsze palenie gumy (da się maluchem spalić gumę :) )... no i pierwszy dzwon.. Sprzedałem go rozbitego i może to głupie ale jak go wciągali na tą lawetę i odjeżdżali to łezka mi poleciała....

Ja właśnie spotkałem swoje 2 auto na alledrogo. Gość już chce za nie grosze .... Najdziwniejsze jest to że auto ma już co najmiej 3 właściciela albo i więcej a nadal jezdzi (kilka dobrych lat) na moich blachach - czy to jest legalne?
    http://moto.allegro.pl/item745610388...e_quattro.html

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Początkujący Użytkownik
    jeżeli nie zmienia się miejscowość, urząd gminy, w którym jest zarejestrowany to nie trzeba zmieniać blach.

Cytat Zamieszczone przez pales
    jeżeli nie zmienia się miejscowość, urząd gminy, w którym jest zarejestrowany to nie trzeba zmieniać blach.

No właśnie :) auto ma blachy lubelskie a ja sprzedałem gościowi z Krakowa, a on dalej komuś..... itd. I już wiem na pewno że bylo wykorzystywane do wymuszania wyłudzeń ubezpieczeniowych, bo byłem na dywaniku.

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    jest pewien kruczek, który omija te przepisy i tak naprawdę obecny właściciel samochodu zyskuje na grubości swego portwela. Jak coś to Pw. Jak wrócę z piwka to odpowiem jak coś

Zaawansowany Użytkownik
    Nie ma zadnego kruczka. Sam mam tdsa na blachac starego wlasciciela a juz na zlom bedzie jechal, a moja stara 520 jak ja kupowowlam miala blachy na 3 wlasciciela wstecz. Teraz ma ja moj kumpel i dalej na nich smiga, choc teraz jak bedzie w domu to ja przerejestruje. Kruczek polega na tym ze auto musisz oplacic w skarbowce, ubezpieczyc a jesli go nie przerejestrujesz to moga tylko palcem pogrozic ;) Przepis jest, ale kar za niego nie ma.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez wnukus
    Kruczek polega na tym ze auto musisz oplacic w skarbowce, ubezpieczyc a jesli go nie przerejestrujesz to moga tylko palcem pogrozic ;) Przepis jest, ale kar za niego nie ma.
    Czyli co - jeździ się cały czas na dowodzie rej. kogoś innego i ta osoba jest też ostatnią wpisaną w Karcie Pojazdu? A ubezpieczenie wykupujesz już na siebie? W sumie faktycznie wydaje się to możliwe - tak samo możesz jeździć autem leasingowanym czy pożyczonym.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Uprawnienia umieszczania postów