Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Wątek: Twoje pierwsze auto i wspomniena z nim związane:-))

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez darwaso

-audi A8 2002r, katastrofa, z zewnatrz jest nie zle ale w srodku to tak jakby jakiemus wiesniakowi dali nie ograniczony budżet . No i sie popisal nawpier.....al tam wszystkiego bez ladu i skladu, brakuje tylko kompletu lampek choinkowych i dzwoneczków
    E tam przesadzasz...Niby o gustach się nie dyskutuje ale co tam takiego festyniarskiego w tej a8.(D2) Ja tam osobiście obory nie dostrzegam ;) Wręcz przeciwnie

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Przyjrzyj sie na zmiane biegow , lezy tam jakas aluminiowa miska z wbita galka
    I jeszcze jedno czy to A 100, czy A8 to sa bardzo podobne w srodku
    dla porownania sroded E38
    Pamietaj ze mowimy o klasie wyzszej!!!

srodek tej E38 to nie jest max sa lepsze

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    ;D ;D Miska ;D ;D ;D To fakt.Ale zegary ma ładniejsze ;) Nie wszystkie bmw są takie śliczne jak na zdjęciu .Moje zdanie jest takie:
    W bmw integrujesz się z tym wnętrzem,czujesz się jakby było uszyte na miarę specjalnie dla ciebie ,a A8 to jak nadmuchane B3 z 1987r.Mimo to jakoś mnie osobiście nie razi.Ale jakby wszystkim podobało się to samo to by było nudno jak cholera :?
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    moje pierwsze auto nieliczac 2 szt fiatow 125p ktore rozbilem w ciagu 2 tyg to FSO polonez 1,6GLE z 92 roku, na tym aucie nauczylem sie mechaniki, zmienilem most na szeroki, tarcze na bebny, przekladnie kier. zamienilem na fiatowską, pozniej chcialem wstawic wspomagenie od fiata argenty (niestety niewyszlo) tapicerke drzwi zrobilem czerwoną (pod kolor auta) zalatwilem orginalna skorzaną kierownice, liczniki w milach, strumienica, wydech KM (ha ha wtedy to bylo modne) jakies tam sportowe nakladki na pedaly, chromy na wlotach powietrza, byly tez felgi Borbety 16" z oponami 215/40r16!!! (albo 45 niepamietam), na koniec zalozylem ospoilerowanie Oriciari i sprzedalem tego poldka za 4tys zl!!! (gdzie cena gieldowa to max 2tys)

pozniej mialem volvo 850 2.5 20V

a pierwsze BMW, oczywiscie 316 ;)

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Moim pierwszem autem było Porsche 924 :) Niestety auto było w kiepskim stanie lakierniczym oraz mechanicznym, chciałem je wyremontować od podstaw (w końcu miało już swoje lata - rocznik 1980) więc całe porozbierałem, oddałem do lakierowania, ale gdy przyszła pora je składać stwierdziłem, że zrobie z tego szybkie auto a na to szkoda mi było funduszy - wolałem sobie kupić 7mke ;)

Jako, że potrzebowałem auta do jazdy kupiłem taniego rekina e21 318 z gazem i od tego zaczęła się miłość do BMW :D potem była e32 735i a teraz jest e38... I chyba długo długo nie będzie nic następnego ;)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    No Wiktor - grubo pojechałeś z tym pierwszym autem... ;) A do 928 Cię nie ciągnęło? Niektórzy twierdzą, że to kawał Porsche za ułamek ceny 911...
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Jak kupowałem 924 to w ogóle nie miałem pojęcia o istnieniu 928 ;) Poza tym wtedy uważałem, że 2.0 to jest duży silnik a co dopiero 5.0 :D

(nie żeby teraz jeździł 5.4 ale troszke się zmieniły moje poglądy na motoryzacje ;) )
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Fubu, a możesz coś więcej powiedzieć o tym A8? Pomijając awarię która się przytrafiła - jakie wrażenia z wnętrza, jakości wykonania i samej jazdy? Gdybyś miał porównać z E38?
    Michał , a więc tak :
    Jeżeli miałbym porównać moje ex A8 do teraźniejszej E38 z wnętrza to ogólnie A8 słabo wypada , ale był to model z 1995 roku, przed liftowy bez większych bajerek tak więc porównanie do poliftowego E38 w Indywidualnym wyposażaniu jest raczej nie na miejscu.

Jeżeli chodzi silnik, kulturę jazdy , prowadzenie to jest jednak na odwrót. A8 posiadało silnik 4.2 v8 Quattro (300KM - bodajże) + napęd na 4 koła dawały naprawdę niezłą frajdę z jazdy, tak więc porównywać go do mojego 2.8 raczej nie ma sensu bo wtedy E38 wypada naprawdę słabo.
    Nigdy nie miałem okazji prowadzić E38 z silnikiem 4.4 czy też 5.4 być może te silniki dają jeszcze lepsze wrażenia z jazdy.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Czyli z większości wypowiedzi osób majacych doświadczenie z A8 (D2) - wynika że główna wada to słabe jakościowo i stylistycznie wnętrze (jak na tą klasę)...
    Słyszałem też, że koszty części zabijają w porównaniu z BMW, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat Zamieszczone przez FuBu
    Nigdy nie miałem okazji prowadzić E38 z silnikiem 4.4 czy też 5.4 być może te silniki dają jeszcze lepsze wrażenia z jazdy.
    Trzeba będzie to nadrobić jak się pojawisz w PL następnym razem ;)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

7ka
    Gość
    czesto mialem okazje jezdzic A8 4.2 i Fubu dobrze pisze ze E38 wypada sporo lepiej

jednak silnik 4.2 vs 4.4 wypada o wiele wiele korzystniej BMW ;)

w Warszawie spalanie tego 4.2 Q wynosilo 20litrow... a byl to rok 2003 wiec w sumie nie bylo takich korkow jak dzisiaj.. :razz:

co do mojego pierwszego auta..

w 1996 zrobilem prawko... wtedy tez zasiadlem za sterami Poloneza 1.4i 16V ;D

niestety poldek palil swoje.. a ja bylem mlody wiec palil jeszcze wiecej... a pracowalem jako dostawca pizzy.. wiec jaka to kalkulacja

dokupilem 126p i juz zarabialem na paliwo do poldka ;D

potem wojsko...

po wyjsciu mialem konkretny wypadek poldkiem..

i trafil mi sie merc 124 230E :D 1985rok

w 2000 kupilem pierwsze BMW zakochany bylem od zawsze w e34 525i 93 rok

do tego w pracy potrzebny byl mi dostawczak a ze wazniejsze bylo paliwo dla e34 wiec kupilem to na co stac mnie bylo.. Kia Ceres,. no coz..

potem szybki kredyt i Transit Hi Cube 99r 2,5tdi 115km i powiem wam ze chodzil ladnie,mega auto !!

zmiana pracy.. kolejny kredyt.. kolejne auto spod znaku srebrnej gwiazdy... 10 miesieczne E220CDI i nikomu nie polecam takiego auta

po prawie 3 latach znacie ja.. 730d a teraz 740i..

Uprawnienia umieszczania postów