Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: [ !!! ZMIENIARKA E38 WYBÓR, ZAKUP, MONTAŻ !!! ]

dobra dzięki za info ;)

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez janek500
    Załóżmy, że chciałbym oryginalna zmieniarkę mam raczej więcej fajnych płyt i muzy na płytach niż ściągam mp3, więc w moim przypadku jednak zdecydowałbym się na zmieniarkę.

Załóżmy, że chciałbym ją kupić na allegro czy ktoś mógłby mi wybrać kilka ofert dla mnie z całego tego gąszczu bo ja się na tym nie znam i nie chce kupić jakiejś co mi nie będzie pasowała.
    Do 730d potrzebujesz oryginalna zmieniarke "PI" - i przy tej wersji masz kable schowane w bagazniku po lewej (2 male wtyczki- sa tam ZAWSZE przy autach z navi)
    To z allegro niestety nie bedzie pasic- wierzac zdjeciom ktore tam sa zamieszczone pasuje to tylko do modeli sprzed liftu
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i 98
    ja też się nad tym zastanawiałem więc chyba sprzedam swoją zmieniarkę powiedz jaką maksymalną kartę można tam włożyć :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b30 88r. e38 m62b44 99r.
    maksymalna karta to 2 gb, ale możesz jeszcze podłączyć jeszcze jedno urządzenie na usb albo na aux do 2gb czyli w sumie możesz mieć 4 gb muzy, jak dla mnie wystarczy,

Zaawansowany Użytkownik
    czyli ta nie będzie pasować do e38 po lifcie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=786452936 ???

a co powiecie na:

http://allegro.pl/item792361992.html - aukcja do audi ale do BMW tez takie ma
    lub
    http://allegro.pl/item797482624.html
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez janek500
    Załóżmy, że chciałbym oryginalna zmieniarkę mam raczej więcej fajnych płyt i muzy na płytach niż ściągam mp3, więc w moim przypadku jednak zdecydowałbym się na zmieniarkę.

Załóżmy, że chciałbym ją kupić na allegro czy ktoś mógłby mi wybrać kilka ofert dla mnie z całego tego gąszczu bo ja się na tym nie znam i nie chce kupić jakiejś co mi nie będzie pasowała.
    Do 730d potrzebujesz oryginalna zmieniarke "PI" - i przy tej wersji masz kable schowane w bagazniku po lewej (2 male wtyczki- sa tam ZAWSZE przy autach z navi)
    To z allegro niestety nie bedzie pasic- wierzac zdjeciom ktore tam sa zamieszczone pasuje to tylko do modeli sprzed liftu

ok rozumiem ze do poliftowej bedzie zmieniarka "PI" a co powiesz na to ze poliftowe są z procesorem DSP te z 16:9 a te z navi 4:3 sa bez DSP i tez tak samo podlaczam w te kostki? Czy trzeba miec jakis kabel specjalny?
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    odświeżam temat :)
    znalazłem takie cudo
    http://www.allegro.pl/item971917074_...3_x5_w_wa.html
    pisze że pasuje zarówno do tych nowszych jak i starszych wejść
    i jeszcze jedno pytanko
    gdzie szukać gniazda od zmieniarki?
    u siebie nie mam - poprzedni właściciel twierdził że w niemczech wymontowali
    ewentualnie czy jeżeli nie miałem to jest duży problem pociągnąć kable?
    Pozdrawiam
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik Awatar mogewszystko
    BMW
    728i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus
    gdzie szukać gniazda od zmieniarki?
    ja u siebie mam zmieniarke w bagażniku po lewej stronie, tam tez jest wzmacniacz i podajze moduł od telefonu..
    To jest tylko kwestia czasu ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Tylko mi chodzi o to pod co podłączyć zmieniarkę ;p i w czym szukać wolnego gniazda i czy w ogóle tak się da bez zmiany jakiś podzespołów
    gdzieś tu czytałem że pod wzmacniacz, gdzieś że pod kompa
    a wychodzi na to że mam o dziwo wersje baaardzo dobrze wyposażoną tylko ktoś był głuchy bo z audio mam standard bez zmieniary

więc moje pytanie brzmi
    mam rocznik 99, navi 4:3, mk2, radio bez DSP
    jak wyglądałoby dodanie zmieniarki?
    ile kabli? jakie kable? i do czego trzeba podpiąć? co zmienić?

przy navi wszystko ( radio wzmacniacz itp) jest w bagażniku więc nie powinno być to zbyt skomplikowane

na razie mam DVD podpięte pod mono w wyjściu AV i chyba sprzedanie DVD i zainstalowanie tej imitacji zmieniarki wyjdzie taniej i łatwiej niż podpinanie wszystkiego pod stereo, no i przy zmieniarce mogę wszystko kontrolować z kierownicy a nie pilotem
    pozdro
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735i
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus

(...)

na razie mam DVD podpięte pod mono w wyjściu AV i chyba sprzedanie DVD i zainstalowanie tej imitacji zmieniarki wyjdzie taniej i łatwiej niż podpinanie wszystkiego pod stereo, no i przy zmieniarce mogę wszystko kontrolować z kierownicy a nie pilotem
    pozdro
    Odnośnie tego DVD... jeśli podepniesz tą imitację zmieniarki to będziesz miał z tego sygnał VIDEO do VM? Bo nic tam nie widzę takiego... Także jak wypniesz DVD to np filmu nie obejrzysz na to by wyglądało
    Pozdrawiam

fm

Uprawnienia umieszczania postów